Jak zvládnout cestu k doktorce při těhotenských nevolnostech

Otázku položila: Anonymní uživatelka #405439 7.4.2020 15:54

Ahoj, jsem v 7tt a mám šílené těhotenské nevolnosti. Celý den se snažím prospat, protože jinak většinu dne probrečím bolestma, hlavně po probuzení. Nezvracím moc, ale spíš se mi šíleně motá hlava a mám neustálý “knedlík” v krku. A ještě jsem nebyla ani na 1. těhotenské prohlídce... pořád jsem to odkládala, protože se bojím vyjít ven, kvůli koronavirusu a taky jsem do teď neměla doma roušku.
Tak se ptám, jestli nemáte nějaké tipy, jak od toho ulevit, protože se sotva dokulhám do koupelny, natož abych zvládla jít někam ven. Dost se bojím, aby to se mnou někde neseklo, i když se mnou půjde přítel. Navíc když v čekárně u doktorky bývá strašné dusno.
Předem děkuju za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • probrečíš bolestma? z toho zvracení nebo jiné? protože pokud máš nějak velké bolesti břicha tak bych co nejdříve naběhla na gyndu.

  • buccaneerka27.4.2020 21:37

    Mně bylo hodně zle skoro šest měsíců. Až skoro v polovině jsem zjistila, že je mi líp, když se vyzvracím. Neměla jsem velmi často nutkání zvracet, ale bylo mi právě pořád nevolno. Po vyzvracení se žaludek na chvilku vždycky zklidnil.

    Jinak žádné léky ani lízátka mi nezabraly. Zkus najít něco, co ti chutná a dělá dobře na žaludek. A zkus se dát psychicky trochu dokupy, protože pláčem si akorát přivoditš bolesti hlavy. A doporučuje se sníst piškot nebo sušenku před tím, než se posadis ráno na posteli.

  • kacica218.4.2020 11:24

    Mne bylo špatně cely těhotenství, nezvracela jsem az poslední měsíc. Nejhorší bylo hodinový cestování busem, ale to se dalo naštěstí zvládnout, když jsem jedla sladký.

  • vilamotylkova9.4.2020 9:10

    Všechny tři těhotenství jsem trpěla od cca 6 týdne do 15 týdne. Neudržela jsem nic, čistá voda mi smrděla. Zvracela jsem i ve sprše,jak mi ta voda smrděla.Teď u třetího mě drželo nad vodou nealkoholické pivo a kolem 12 týdne grepové pití - nealkoholicke grepové pivo,grepový džus od Cappy s dužinou. Ohledně návštěvy u lékaře,já byla u třetího až v 9týdnu. V této době by to chtělo zavolat,aby řekli zda chodit a v kolik.Držím pěstičky ať je brzo opět fajn a mimi pěkně roste.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 712 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist