Jak zatocit s brutalni rymou

Otázku položila: Bývalá uživatelka #6148 3.3.2018 22:28

Holky uvitam vsechny tipy, jak se zbavit rymy. Zacalo to v utery bolesti v krku, od stredy jsem ale zacala frkat a frkam do ted. Mam pocit, ze se to jen zhorsuje. V noci se budim jak mi ze zacpanych direm tece ryma, dychat nemuzu. Noc jsem si prolivala morskou vodou, ale ted uz ani protece naskrz. Boli me z toho hlava a jde mi to do ucha.. mate nejake rady na leky nebo postupy co bych ted mohla praktikovat? Vim, ze je to "jen" ryma, ale uz jsem z toho hotova.. dekuju
Ps: jen dodam, ze jim zdrave, denne 700ml zelenino ovoce stavy, spousta tekutin, nesladim, jim hodne ovoce a zeleniny, vlocky, chia, ale stejne me to skolilo :(..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • U me pomaha zazvorovy caj s medem a citronem a do nosu strikat sterimar bebe s medi. Na krk kdyz pali tak septilen/septisan. Taky ted soplim, ale uz to nelecim. Me prijde ze to mam porad. Pry jsou nejak otekle sliznice hormonama ci co.

  • sisterrys3.3.2018 22:36

    Tak jsem chtěla vychvalit prolivani,ale to koukám nepomáhá. Pak je ještě super napařování nad hrnek s alpou prikryta ručníkem. V Německu jsem brala nějaké léky na ucpané dutiny, snad se dají sehnat i u nás. Ještě by mohla pomoct inhalacr eukalyptu, ale to nemám vyzkoušené. Případně mucosolvan nebo něco na rozpouštění hlenů.

  • OveckaVeru3.3.2018 22:40

    Co me napadlo z leku tak sinupret - ten si plno lidi v mem okoli nemuze vynachvalit a i me pomohl. Otazkou je jestli se to muze v tehotenstvi..? Ale to by ti urcite rekli v lekarne :-)

  • Macinnna3.3.2018 22:42

    Já jsem taky za zázvorový čaj s medem a citronem léčí se sním celá rodina a nemá chybu. Pomáhá i na krk, horečku, ale pozor ve velkém množství zvedá krevní tlak takže se podívat na dávku :-)

  • marketaj3.3.2018 22:45

    Ja letos nedam dopustit na přípravky dr.swiss a to jsem s kaslem bojovala dost dlouho. A hlavne.tohle jsem mohla i jako kojici.

  • macicekkajik4.3.2018 9:32

    Od té doby, co užívám echinaceu a vitamín C. Nemám problém s nachlazením. Sice jsem bacilonosič, takže u mne nachlazení a chřipka trvá tak 3 dny, když to dobře podchytím, ale manžela to vždy skolilo minimálně na 14 dní. Vždy do manžela echinaceové kapky a vitamín C nacpu a je zdraví mnohem dříve. Určitě by jsi to mohla začít brát i teď a pomohlo by ti to se uzdravit dříve. Rozhodně bych na ORL zašla, protože to máš už pěkně rozjeté, aby jsi neměla i zánět středního ucha. Chce to klidový režim.

  • zakewka4.3.2018 11:49

    Ewy držím palce.. já se rymy nezbavila ničím.. jinak mi noc nebylo, jen ta ryma.. proplachy, teplo.. ani Pamykon nepomohl.. 2 měsíce jsem jen huhnala, v noci o uduseni a nepomohlo nic.. ani léky na alergií, prostě nic.. na tvrdo jsem si na noc stikala aspoň nějaké kapky pro děti od roka.. taky asi ne uplne vhodne pro tehotne, ale prezili jsme oba.. myslím olynth nebo něco podobného.. aspoň jsem se trochu vyspala.. jinak rýmu mám pořád. Jen už můžu dýchat aspoň v noci.. chytlo mě to cca kolem 20tt a mám 3 týdny do porodu.. jediné co mi to ještě zhoršilo byly sprej rymostop.. to byl mazec..

  • My jsme jedli doma ve velkém syrovou cibuli. K rohlíku jsem snědla i 1/4 syrové cibule. Pěkně mě to vypálilo a hned mi bylo lépe. Jinak bych si v lékárně koupila grepové kapky, obsahují víc vitamínu C než citrón. Jsou bezva nejen na nachlazení. ;-) Také nám pomáhá tymiánový čaj. https://zdravezdravi.cz/bylinky/tymian-zdravi-ucinky-pestovani Můj muž, když na něj něco leze si ještě také dělá před spaním kontrastní lázeň na nohy. Do lavoru dá velmi horkou vodu. Vedle si nachystá rychlovarnou konvici s vřavou vodou (kterou přilévá do lavoru, aby voda nevychladla) a nádobu se studenou vodou. Půl hodinu má nohy v lavoru s velmi horkou vodou a po půl hodině si oblije nohy studenou vodou. Aktivují se bílé krvinky. Poté si jde lehnout. Vyzkoušej snad pomůže. ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 665 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist