Jak travite cas na rodičovské

Otázku položila: Anonymní uživatelka #214751 21.5.2018 10:20

Ahoj. Zajímalo by mě jak travite čas s detmi na rodicaku? Jak vypadaji vase dny? Jaky z toho mate pocit, jestli vas to bavi apod.

  • 21.05.2018 12:39:34 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • terryk21.5.2018 11:58

    Asi jako všichni. Budíček, snídaně, pak buď ven nebo aspoň na nákup, něco poklidit, uvařit oběd, mezitím jedno dítě spí, s druhym si hraju, oběd, ven, večer večeře, mytí, spánek. Občas to zpestří nějaký doktor, výlet, návštěva, oslava, divadlo, kadeřník, dovolená, atd. Každopádně pokud někdo z nás není nemocný, travíme od zimy do zimy velkou část dne venku, v zimě chodíme jednou tak max na dvě, dvě a půl hodky.

  • Zatím plus mínus podobně, jak píše terryk, v listopadu nám přibude další miminko, tak uvidím, jestli se to pak nějak změní. Každopádně co se týče baví/nebaví, teď momentálně nebaví. Ne že by mě nebavilo starání se o dceru, ale jako každé jaro, léto a hezký podzim mám panelákovou krizi. Celý život jsem žila v domě se zahradou, dokud jsme neměli dceru, celkem mi to nevadilo, ale teď dost trpím. Cizí město, kde nikoho neznám, naši hodně daleko a panelákový byt. Jasně, chodíme ven, na hřiště atd., ale není to ono... Vždy když pak jedu k našim třeba na týden, tak se z toho dalších 14 dní vzpamatovávám. Vždycky si hrozně rychle zvyknu na tu zahradu u domu, na ten komfort a dokud není venku hnusně, tak mě to prostě ubíjí. Ale snažím se, aby to na dceru nemělo vliv.

  • marketaj21.5.2018 12:10

    Kazdy den je jiny, každý tyden je jiny:-D Hodne se to meni s vekem, teď kdyz maji kluci 2 a 4 roky, tak je mnoho moznosti a jako vzdy to zavisi na jejich nalade a mire spoluprace.
    Starší chodi 3x tydne dopoledne do skolky, jedno dopoledne chodíme na plavani (od 1 roku) a patek mame vylety.
    S mladsim 1x tydne na cvičení a ted opet zacneme plavat.
    Jinak jsme porad venku - hřiště, zahrada, odrazedla. Obcas neco doma tvorime - modelina,vodovky apod. Většinou je to neco tematicky k obdobi jako velikonoce, vanoce nebo inspirace z prirody.
    Kdyz si hraji tak se snazim uklizet domaci chaos nebo delat neco do prace, ale to ted v poslední dobe moc nestiham a snazim se uzivat cas s dětmi neb se mi rodicak krati.
    A jelikož panove jsou akcni, tak nuda nehrozi a je skvělé jim ukazovat svet a nechavat prostor na zkoumani ;-)

  • petulinkaa1321.5.2018 12:30

    rano vstaneme, nez se se všichni vyprdelime, prevlikeneme, nasnidame je dve hodiny pryc :-D pak si hrajeme s malou se starsi dcerou, ta si pak hodi pul hodku spanku, se starsi zatim delam logo cvičení, pak treba pouklidim,případně pustim pracku, vytru nebo tak, mladsi se vzbudí, blbneme, pak ji dam napapat a kolem 12-13 hodiny spinkat, to pak delam obed, najime se a pak různe, bud jsme se starsi na zahrade kde si hrajeme, nebo si mala dela sve a ja sve atd. kolem 15-16 hodiny se vzbudí mladsi, nakrmim a když je hezky jsme do 19:30 venku na zahrade nebo jdeme na procházku,případně nekam jedeme, je to různý kazdy den. Od pul 8 koupeme, krmime a mladsi jde spat, starsi je s námi jeste chvíli venku a pak jdeme všichni dovnitř, nekdy když usne i starší jsme s manželem jeste na zahrade. Zila jsem cely zivot v bytě takze ti rozumim, je to. nesrovnatelne a od jara do podzimu na prd, ale i v zime vidim výhodu baráku, kazdopadne režim v bytě byl trošku jiny.

  • Mame dum se zahradou, bydlime na vesnici. V 9 vybehneme ven, kolem 7.h vecer zalezeme. Jime, spime, hrajeme...vsechno venku. Lituju panelakovych lidi. Ja zila cca do 24 let v panelaku a bylo to peklo. Na vylety jezdime, ale min. Jsem radsi, kdyz nekdo prijede k nam.

  • Ráno vstaneme,nasnídám se,oblékneme a jdeme do školky,ze školky jdeme na procházku.Pak jdeme domu,uklidit,uvařit..dcera se synem jdou po obědě spát..to je tak do 14hod.pak jdeme do školky a jsme ještě chvilku venku,chceme být hodně s tatínkem takže si doma pak hrajeme,malujeme,vyrábíme,čteme nebo spolu něco upečeme :-)večer koupání,spánek a pak se věnuji manželovi :-)

  • Veronika3222.5.2018 7:28

    s dcerou kavárny,dětské koutky,kamarádky,dětská hřiště,pískoviště,se synem vše stejné.každý den je jiný,dcerka přes den nespí,syn max 30-45 minut.nebo vezmu auto a někam se jedeme podívat,na nákupy,návštěvy

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 601 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist