Jak to máte s hubnutím?

Otázku položila: A.t.i 18.12.2012 9:19

Ahoj holky, jak to máte s hubnutím? Já si totiž příjdu už úplně vadná, co to moje tělo vyvádí. Abych to vzala úplně od začátku, tak v pubertě jsem měla tak trošku anorexii. Při výšce 165 cm jsem vážila 42 kg. Dokázala jsem za celý den sníst třeba jen jedno rajče. Nikdy jsem se s tím neléčila a dostala jsem z toho sama. Jen mě napadá, jestli jsem si tím nějak neublížila, když vidím, jak reaguji teď. Pokud pominu to období, kdy jsem blba s hubnutím, tak jsem byla vždy spíš nenažranec. Dokud jsem neotěhotněla, tak jsem se pohybovala mezi 50-55 kg. A to při stravování 10 knedlí k obědu, velká pizza k večeři, samozřejmě jsem čokoholik, vybílení lednice o půlnoci atd. Když jsem otěhotněla tak jsem přibrala 23 kg a ani jsem nevěděla jak. Do tří měsíců po porodu jsem zhubla na 58 kg a ani to nestálo moc úsilí. Jenže pak se něco pokazilo a váha šla nahoru. Pohybovala jsem se tak kolem 62 - 65 kg. A těm už se dolů moc nechtělo. Pak jsem začala brát hormonální léky a dalších 7 kg bylo nahoře. To se mi samozřejmě nelíbilo a snažila jsem s tím něco udělat. Jedla jsem zdravě, co šlo to jsem nahrazovala zeleninou, cvičila, chodila běhat... No shodila jsem asi 2 kg, ale stačilo se podívat na vodu a byli zpátky. Navštívila jsem i výživovou poradkyni, ale dozvěděla jsem od ní, dle mého názoru, takové kecy, že jsem se nakonec vykašlala na všechno. Jím zase jako dříve, sice ne tolik, ale určitě to je množství, které by stačilo průměrné rodině na celý den.:-D A světe div se, já hubnu. Dnes jsem stoupla na váhu a mám 60 kg. Jsem ráda, že to jde dolů, ale příjde mi to celé divné. Čím hůř jím, tím víc hubnu a když se snažím jíst "zdravě", tak zase přibírám.:-o Máte to někdo taky tak?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tělo se nebojí, že ho zase necháš hladovět, tak si ty živiny užívá, neukládá je do zásob :-) to víš, už ti moc nevěří, tak si to dělá po svém :-D

  • Zkus nám popsat den, kdy jíš zdravě a den, kdy jíš jako jedna celá normální rodina :-)

  • myslím že to je taky o psychice, cítíš se v pohodě a hubneš a tělo dostává co potřebuje, tak spaluje a spaluje. je důležitý že jíš pravidelně, proto asi nepříbíráš, tělo nemá pocit že musí dělat zásoby na horší časy.

  • Ahoj, hubnout se může také vlivem stresu. Po porodu Ti s hubnutím pomůžou hormony (kojení...). Pak jak přestáváš kojit a jsi v "relativním" klidu, začne se zase přibírat. A pak předpokládám s nástupem do práce Ti nastaly starosti a stres a zase potřebuješ větší přísun kalorií - takže hubneš.
    Jinak jestli máš problémy s otěhotněním a velkými změny váhy, zajdi za praktikem a nech si vyšetřit štítnou žlázu (po porodu se dost ženským projeví problémy se štítnou žlázou a ty se výkyvem váhy mohou projevovat).

  • Asi je to divný, ale já jsem si taky dříve všimla, že to mám stejně jako ty....když se snažím držet nějakou dietu, tak ne a ne kila jít dolu, pak se nehlídám a docela to jde:-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 747 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist