Jak se mám objednat k psychologovi?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #340824 12.3.2019 22:38

Ahoj, už delší dobu se trápím s přecitlivělostí a depresemi. Hroutím se snad z každé kraviny a kamarád mě furt přemlouvá, abych šla k psychologovi, protože vidí, že to potřebuju. Možná ani není jediný, kdo mi to řekl, nevím. Když jsem od jednoho kluka, se kterým jsem měla takový komplikovaný vztah, slyšela, že mu přijde normální, že občas brečím a že jsem citlivá, myslela jsem si, že jsem naprosto v pořádku a tak se tak i cítila. Když nadhodil, jestli si pobrečím třeba dvakrát týdně, tak jsem říkala, že to by mi musel někdo fakt ublížit, že jinak ne. Ale s tím člověkem jsme se vzdálili a mě to trápí, takže teď brečím skoro pořád a jsem z toho opravdu špatná. Možná by to pro mě bylo opravdu lepší, jenže se neumím přimět k tomu tam jít. Nevím ani jak. Jednu psycholožku jsem našla (v našem městě), není nějak extra špatně hodnocená a má na stránkách vypsané dvě pojišťovny (u jedné z nich jsem), tak předpokládám, že tyhle dvě to buď částečně nebo úplně hradí. Ale nerozumím, jak to funguje, protože já jsem nikdy nic takového nepotřebovala. Nevím jestli mám zavolat přímo psycholožce nebo první svojí doktorce. Nevím, jestli to něco stojí nebo to hradí pojišťovna a pokud ano, jak to mám řešit s pojišťovnou?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud má u sebe psané pojišťovny, bude to hrazené. Objednat se můžeš přímo k ní, přes lékaře nemusíš vůbec. Ten o tom nemusí vědět. Aspoň já to takhle měla. Prostě jsem si tam zavolala, objednala se a bylo.
    Ne, že by mi ta psycholožka nějak extra pomohla, ale možná to byla taky zčásti moje vina.
    Hodně štěstí, ať pomůže aspoň tobě. :-)

  • Zanthia113.3.2019 6:32

    Rozhodně to zkus. Odborníci říkají, že každý by měl alespoň jednou za život projít terapii. Pomůže to urovnat si myšlenky, uklidit si v hlavě. Nejde o to, že bys hned musela být nemocná. Jen tě třeba něco zasáhlo, možná na tvou reakci měly vliv i další faktory... Psycholog ti případně řekne, až už nebude třeba.

  • Zavolat si, objednat. Za to nic nedáš. S pojišťovnou to znamená, že to plně hradí. Jakoby sla za obvodakem. Takže to je v klidu.

  • Já taky chodila. Není se za co stydět a nikdo krom tebe o tom nemusí ani vědět... Zavoláš objednáš se a při první schůzce ti řkne co a jak bude probíhat. Já si to hradila sama 400kč za návštěvu. Chodila jsem 2x měsíčně. Je to jiné když se svěřuješ cizímu člověku...pro mě to bylo lepší než si povídat s kamarády. Nehledě na to, že psycholog to řeší tak abys na řešení přišla ty sama. Když by bylo potřeba, klidně půjdu zas...člověk nikdy neví :)

  • veronikanikola13.3.2019 10:15

    Rozhodně se nemáš za co stydět, někde jsem četla, že v Americe má snad každý svého psychologa :)) Já se přiznám, že chodím na psychiatrii kvůli panickým atakám. Tam jsem musela mít doporučení od lékaře. Já bych si našla tu psycholožku, ke které chceš jít a zavolala tam, zda je doporučení potřeba. Držím ti palce, ať je to brzy lepší :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 190 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 668 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist