Jak říct příteli o svém rozhodnutí?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #270912 3.2.2019 23:29

Dámy, čekáme s přítelem přírůstek, který jsme ani jeden nechtěli, když jsme to spolu řešili, tak on se přiklání k interupci, ale ja mam jiný názor, neublížím mu.. Jak mu říct své rozhodnutí, aby se taky časem těšil a byl rád?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zanthia14.2.2019 6:33

    Je škoda předjímat něco negativního, jak se objevuje v předchozích odpovědích. Nevím jestli se do tvé situace dokážu vžít, ale říkám si, že bych se snažila ho naladit na vstřícnou notu, jak už ty ve své otázce naznačuješ. Začala bych tím, že bych zopakovala, že jste s tím nepočítali a proto chápeš jeho postoj, ale žes o tom přemýšlela a že se v tobě cosi pohnulo, že cítíš odpovědnost a pouto k nově vzniklému životu a že ses takto rozhodla. Potrat je i zdravotní riziko pro tebe, je to zásah do těla, může se stát, že v budoucnu budeš mít problém otěhotnět. A pak bych zkusila určitě brnknout na citlivou chlapskou strunu, ubezpečila bych ho, že ho máš moc ráda a že věříš, že to nejen zvládnete, ale že tvůj chlap bude skvělej táta. Chlapi jsou ješitní a potřebují chválit, to v nich často probudí neuvěřitelné výkony. Možná, že si to pak začne opravdu představovat v jiném světle. Rozhodně moc držím palce, byla by škoda zkazit si život interrupcí! 🍀🌻👶

  • Byla jsem v podobné situaci. Řekla jsem příteli, že si to dítě nechám, ať on ho chce, nebo ne. Že po něm nic nechci. Následoválo pár hádek typu "já chci být s tebou, ale dítě nechci" a "to dítě už tu bude a já ho zabít nemůžu, takže buď to spolu zkusíme i s dítětem, nebo nic"... taky z něj vypadlo, že když nechci na potrat, tak aˇho dám k adopci. 8-o no potom pracovně odjel na 14 dní, a já odjela k rodičům, abych se sama doma nezbláznila, protože jsem na tom byla psychicky dost špatně. mezitím si to asi trochu v sobě srovnal a když přijel, omluvil se, že se choval jako blbec a že to teda zkusíme. Výsledek - jsme spolu 12 let, 2,5 roku jsme manželé, děti máme 2 a plánujeme 3. :) takže, prostě mu to oznam a i když to ze začátku může vypadat hodně špatně, tak nakonec to může dobře dopadnout :) ale musíš taky počítat s tou variantou, že zůstaneš s dítětem sama. Přeji hodně sil a kdybys potřebovala podpořit, tak napiš;)

  • WojKa4.2.2019 4:42

    Za mě osobně bych mu to oznámila, jak píše chmelinda a moc s ním neřešila nějakou interrupci.
    Pokud to máš v hlavě srovnané tak, že bys na ni nešla i kdyby hodně chtěl, tak to nemá smysl řešit. Já osobně bych o interrupci ani nepřemýšlela, je to pro mě trochu sprosté slovo.
    A dítě zvládneš i sama, když na to přijde a pokud by od Tebe měl přítel odejít kvůli dítěti, tak za to nestojí. Myslím, že sex jste si užili oba, tak byste oba teď měli nést následky, ne že on se otočí na podpatku a bude v trapu. 😐

  • chmelinda3.2.2019 23:48

    No je to těžké, ale asi bych to udělala tak, že bych mu řekla, jak jsem se rozhodla, že po něm nic nechci, že ho do rodného listu ho nebudu uvádět a že pokud změní názor tak budu ráda, odešla středem a nechala to na něm, pokud to není úplný idiot, tak se k tomu postaví čelem a v opačném případě ho k soudu kvůli alimetům můžete dát vždycky;-)

  • KatieD4.2.2019 10:06

    Udělala bych to jako Zanthia. Navíc proč riskovat, že opravdu jednou nebudeš moct mít děti. I když se uvadi, že riziko je minimální, stačí si interupci ještě jednou zopakovat nebo jít na revizi dělohy kvůli zamlklemu těhotenství a riziko srůstů v děloze se značně navýší a můžeš být úplně neplodná.

  • Majulina4.2.2019 0:14

    poraď se na cenap.cz

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 516 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist