Jak přežít porod?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #389569 27.5.2018 18:47

Jak porod přežít? Bojím se že budou dlouhé hodiny hrozné bolesti, bude se třást celé tělo, omdlím a nebude síla na tlačení. Nástřih k tomu a 6 týdnů zdlouhavého krvácení s průtokem první 2 týdny.

  • 28.05.2018 1:42:05 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • :-o no a ted mi rekni,... stoji ti to za to? Protoze, jestli ano, tak to vubec neres. Zvlast ne takto dopredu. Kazda zena to vydrzi. Stresem z porodu si zadelavas spis na komplikace. Jestli chces, aby to probehlo hladce, tak se na to tes a snaz se citit spis radost nez strach.

  • lulatko27.5.2018 19:40

    Jestli se tímto způsobem stavíš k životě ke všemu, tak potěš... :)
    Ale vážně - neříkám, že je porod procházka růžovou zahradou a že máš strach z neznámého je taky pochopitelné. Nemá ale smysl fabulovat dopředu. Ať už to bude jakékoliv, bude se to muset zvládnout. A věř, že nějak se to zvládne. Jednak tělo ví, co má v takové situaci dělat - vše je řízeno hormony, instinkty - třeba ještě překvapíš sama sebe. ;) A jinak předpokládám, že rodit budeš v nemocnici, kde to v nejhorším jistí císař. Tož držím palce!
    PS: Přežít se to opravdu dá, i když se člověk třeba v jednu chvíli již opravdu třepe jak ratlík. :D

  • Zrovna dnes jsem byla ma přednášce v porodnici - dle paní doktorky, co přednášela - psychika je důležitá, když si žena nevěří, nechce si poradit, neuvolní se, má prostě až panický strach - takové porody končí zbytečně císařem. Ano bolí to, ale jde to vydržet. Musíš to brát, že každá kontrakce tě přiblíží miminku, že naše těla jsou na porod stavěný, že to zvládnou...i to krvácení jde vydržet, rozhodně to není tak hrozný, jaký to očekáváš :-)

  • Ahoj, strach z porodu je normální. Možná by mohlo pomoci přečíst si nějakou pěknou knihu o porodech a naopak se vyhnout diskuzím o dramatických porodech na netu, mezi kamarádkami a příbuznými (Tvůj porod bude stejně úplně jiný). Můžeš si promyslet, zda jsou nějaké prostředky, které by Ti pomohly Tvůj strach zredukovat - předporodní kurzy, konzultace s PA, doprovod duly k porodu, výběr vhodné porodnice atd. Držím palce.

  • sisterrys27.5.2018 22:35

    Myslet pozitivně. Pokud si myslíš toto, tak si to můžeš v takto i přivolat. Mě hodně pomohly videa na youtube s tématy bezbolestný porod. Ne se vším se v tom ztotožňuji, ale na psychiku to působí jako balzám. Pak mi taky pomáhaly příběhy pěkných porodů.
    Porod jsem měla krásný, ráda na něj vzpomínám. Kontrakce byly mazec, ale hormony dělají své. Vždy na vrcholu kontrakcí v posledních hodinách jsem měla pocit, že další nedám, ale jen co bolest začala ustupovat, honilo se mi hlavou, že to nebylo tak zlý :-D. Při samotném vytlačovaní hlavičky mě nic nebolelo, cvičila jsem s aniballem. Jediné čeho jsem se bála, aby miminko nešlo s rukou u hlavy. No tak šlo s rukou u ramínek a hodně mě potrhalo, ale ani to jsem necítila, měla jsem v tu dobu okno.

  • Tomuhle opravdu nerozumím, nač se stresovat takhle zbytečně dopředu???!!! Něco ti poradím, zkus jít třeba na předporodní kurz...mně to třeba před 1.porodem hodně pomohlo, ne že bych se bála, ale uklidnilo mě to a byla jsem naprosto v pohodě. Do posledního dne jsem byla čilá a aktivní a věřím, že i proto, že jsem nikde nic nečetla a brala jsem to jako přirozenou věc, tak jsem měla naprosto perfektní porod...ve 14 hod. příjezd do porodnice, bolesti po 5 min., po vyšetření jsem byla otevřená už na 10 a nestihli jsme ani klystýr...praskli mi vodu, rozjely se bolesti, byl to mazec, ale na pár zatlačení byl malej venku...přesně v 15:15 už jsem ho měla u sebe a nestihla jsem se ani bát, prostě nic, vlastně to byla taková rychlost, že jsem si to nestihla ani užít :-) Jo, a vše bez nástřihu, pouze malé poranění, takže asi 2 stehy a to jsem fakt ani necvičila, nemasírovala hráz, nic :-D Moje rada zní, hlavně klid, žádnej stres, neřeš to, opravdu a panika ničemu nepomůže, naopak si to zhoršíš a jít se strach do porodnice nic moc. Já se bála akorát o malého, aby se nic nepřihodilo, věděla jsem, že to zvládnu, že prostě musím :-) No a za 5 týdnů mě to čeká opět a zatím jsem stále v klidu a věřím, že to zvládnu v pohodě i tentokrát :-)

  • Nevím , ale mě třeba porod nebolel, pořád jsem čekala, kdy to přijde a ony jen nepříjemné křeče v břiše, ale rozhodně bych to nepopsala jako bolest. Vážně je to hodně o psychice, četla jsem jen pozitivní porodní příběhy a věřila, že ženy z naší rodiny prostě rodí hladce apod. Držím pěsti, ať to u vás proběhne v klidu.

  • marketaj28.5.2018 6:43

    Tak pokud jsi těhotná, tak si musíš uvědomit, že to jednou musí skončit a že odměnou ti bude miminko. Neříkám, že všechna těhotenství jsou jednoduchá a příjemná, u některých ani to složení není příjemné, ale vše tě vede k tomu se stát mámou. Mámou pro malé miminko, které každým dnem poroste a bude dělat radost všem okolo. A bez porodu to prostě nejde. A šikovná porodní asistentka/dula tě porodem muze provést a pomoc ti to zvládnout. Neboj se toho, vždy existují možnosti na zmírnění bolesti, ale stejně nejvíc je to o hlavě a psychickém rozpoložení.

  • Jsem u konce těhotenství a porod by měl v nedohlednu přijít. Říkám si, že to zvládnu a víc nad tím nepřemýšlím. Tělo ženy je uzpůsobené tak, aby jsme dokázaly přivést na svět miminko. Nečti si nic o porodech a snaž se udržet v pohodě. Hodně spi, protože nevíš kdy to přijde a síly budeš potřebovat.

  • Ja treba svuj porod uplne nezvladla, po prasknuti vody tri dny nez se mi po trech vyvolavani porod rozjel, na konci uz jsem nemela silu, nastrih a malou vytahli vexem.. a taky jsem to prezila a rozhodne to za to stalo a pocitam s tim ze jeste jednou bych do toho sla.. nema smysl se stresovat dopredu, az to prijde tak se s tim holt budes muset poprat

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 196 otázek, kterým se dostalo 271 482 odpovědí a 409 676 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist