Jak přestoupit na jinou SŠ na stejný obor

Otázku položila: Anonymní uživatelka #363799 12.5.2016 10:54

Dobrý den,
Studuji 2. ročník oboru Provoz a ekonomika dopravy. Mám sice dobré známky, ale nyní ke konci roku berem jistou látku, která je velice důležitá pro vyšší ročníky a i maturitu, bohužel náš třídní učitel není tak dobře schopen, to celé třídě v pohode vysvětlit a vyhrožuje nám, že pokud to nezvládneme, může se stát, že i propadneme. Mám proto strach, že i když mám z předmětu průměr na 2, kvůli této látce by to špatně dopadlo. Proto přemýšlím o přestupu na stejný nebo podobný obor nebo někam úplně jinam a i při nejhorším i na učňák. Chci se zeptat, co by k tomu bylo potřeba a jak přestoupit buď do 2 nebo nejlíp i 3? Budu ráda za rady, nechci totiž zbytečně přijít o přímo 2 roky. Předem děkuji za rady.

  • 12.05.2016 15:49:15 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy12.5.2016 12:48

    Myslím, že plašíš moc dopředu. Prvni ten předmět zkus zvládnout, sama píšeš, že máš dobré známky, tak bych se toho moc nebála. Co mají říkat ti, co jsou horší jak ty. Navíc další ročníky nebudou o moc lehčí. Souhlasím, že by ses měla zkusit poptat někoho z vyššího ročníku 😊
    Pokud by k přestupu došlo, tak to záleží na vedení nové školy. Většinou se srovnává obsah předmětů a záleží jestli ti předměty uzanaji a budeš moct nastoupit rovnou do druhého/třetího ročníku.

  • No pokud nemáš celkově problém se školou a máš dobré známky je hloupost přestupovat. Jestli u daného předmětu se kterým máš problém má i většina třídy, tak je to učitel na dvě věci no. Zkusila bych se obrátit na spolužáka co s tím nemá problém nebo na někoho z vyššího ročníku, ale po pravdě u nás na střední jsme taky měli pár předmětu a učitelé neustále vyhrožovali, že propadnem, ale nakonec to bylo bez velké úhony, samozřejmě že to nedali lemplové, já byla čtverkařka, protože jsem měla dítě, ale maturitu jsem udělala.

  • Zbytečně plašíš, mám vystudovaný stejný obor a za celou dobu nám propadli tři spolužáci a 3 neudělali napoprvé maturitu, jinak to každý průměrně inteligentní student zvládl, když si trochu máknul..a co probíráte? Nejtěžší je na tom oboru asi ruční rýsování grafikonu dopravy, ale to budete mít asi až později..Zkus si k tomu tématu, kterému nerozumíš, vyhledat další informace na internetu, nebo požádat učitele o doučování..Pokud půjdeš na vysokou, tak tam se taky budeš muset spoléhat jen sama na sebe. K problému se postav čelem a neutíkej bez boje, takhle bys to v životě daleko nedotáhla ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 745 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist