Jak přestat kouřit?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #475745 24.7.2023 16:43

Ahoj, kouřím už tak dva roky, převážně teda jen elektronické cigarety. Ráda bych s tím přestala, protože jsem do toho dala už opravdu dost peněz, ale nevím jak. Snažila jsem se přestat už dříve, ale hraje to velkou roli v mém životě a po pár hodinách nekouření mám pocit, že se to prostě nedá. Máte nějaké tipy, jak přestat? Díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Prostě přestat.... Dokud si to nesrovnas v hlavě, že opravdu přestat chceš , tak nepřestaneš. Nic víc na to není....

  • Ahoj, jediná rada zní odhodlání. Musíš vědět proč chceš přestat, rozhodnout se a stále si připomínat důvod, proč ses rozhodla. Nezradit se, ideálně si najít něco, čím zaplníš volný čas tak, abys nešla kouřit z nudy. A nenechat se strhnout někým, kdo kouří k tomu jít si zakouřit, abys netrhala partu nebo nekazila zvyk. Není to tak těžké. Po dvou letech rozhodně snazší, než třeba po pěti, deseti... Čím dřív, tím líp. :) Přeju pevnou vůli.

  • Nejlepší je asi spolupracovat s nějakým centrem pro závislosti. Zeptej se třeba obvoďáka, mohl by doporučit nějakého odborníka poblíž.

  • Mně od kouření pomohlo až těhotenství...:-D Uznávám, že to není ideální řešení...

  • syd8.8.2023 15:29

    Já v životě neměla cigaretu v puse, ale byla jsem závislá na práškách, resp. jsem je chtěla vysadit a měla jsem brutální reakce na změny dávek, a tak jsem je vysazovala několik měsíců. Udělala jsem si tabulku, že snížím jenom o 10 % a pak trvalo 10 dní, než se hladinka ustálila, a až mi bylo zase dobře, tak jsem to teprve snižovala. Tedy mě napadá zkusit snižovat dávku postupně, abys snížila absťák na minimum - tedy třeba že smí být jen jedna ráno, pak jedna po obědě a jedna večer, nebo co já vim, jak si to momentálně dávkuješ.

  • jaruska.loool28.7.2023 10:18

    Jako asi přinesu trochu nepopulární názor, ale sama jsem si tím prošla a na mě to fungovalo. Když jsem přestávala kouřit, tak jsem fakt nevěděla, jak na to. Ale pak jsem na webu https://www.cklub.cz/zajezdy/zanzibar našla text o tom, jaký stát je Zanzibar a říkala jsem si, že bych se tam mohla vypravit. Dělám na home office, takže to nebyl problém zkombinovat s prací, takže jsem odjela na 1/4 roku. A ta změna prostředí způsobila i to, že jsem tam tak nějak přirozeně přestala kouřit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist