Jak přemluvit manžela

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23222 19.3.2011 22:16

Ahoj holky. Mám takový menší problém. Moooc moc bych chtěla druhé mimčo, ale manžel tím není kdovíjak nadšený. Máme dvouletého chlapečka, o kterého jsme se snažili půl roku. Když jsem manželovi tehdy řekla, že jsem těhotná, vlastně z toho vůbec žádnou radost neměl a vlastně celé těhotenství se o malého vůbec nezajímal, o mě se ale staral vzorně, to si nestěžuju. Ani po porodu o něj žádný velký zájem nejevil, že prý si s ním nemá jak hrát. Přibližně od šesti měsíců manžel úplně obrátil a teď jsou s malým nerozlučná dvojka. :-) Asi rok po porodu jsem nahodila téma na druhé mimi. Nejdřív vůbec nesouhlasil, ale pak teda svolil. Snažili jsme se 3/4 roku a zadařilo se. Manžel byl tentokrát ještě méně nadšený než u prcka, ale pak jsem naneštěstí stejně potratila. Probrečela jsem asi dva dny, že jsem přišla o naše mimi. Od muže jsem slyšela jen, že to ještě žádné dítě nebylo, jen pár buněk (potratila jsem v 8 týdnu). Po potratu už manžel nechce o žádném snažení ani slyšet, že prý na to nemáme, že chce všechno dát malému, že má rád svůj životní standart, že dvě děti na vysoké neudržíme, atd. Mimochodem, finančně na tom nejsme zas tak špatně a jsem si jistá, že bychom to zvládli. Podle mě má jen strach, že by mohl přijít o něco ze svého komfortu. Nemáte s něčím podobným prosím nějaké zkušenosti? Jak bych ho mohla uklidnit, že bude všechno fajn i s druhým mimčem? Dnes přišel s tím, že teda druhé ano, ale nejdřív tak za sedm let. Že to už bude na druhé jakž takž připravený. Stejně nejspíš doufá, že bych to do té doby vzdala... Tak co s tím? Mám se ho snažit ukecávat dál?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já ti nechci radit.. jen ti řeknu co bych udělala já.. nepřesvěčovala bych ho a nenutila ho do něče co očividně nechce.. vím, že tě to asi bolí.. touha po miminku je velká věc.. ale možná by vám kvůli tomu mohlo rozpadnout manželství.. nevím.. neznám tvého muže.. ale já bych nedokázala mít radost, ´když on by se na něj vubec netěšil.. kazil by mi celé těhotesntví..

  • Myslím si, že pokud po miminku netouží oba, tak je ten druhý potom vlastně "oběť". Možná se o Tebe manžel jen bojí, když píšeš, že už jsi jednou potratila. Když tvrdí, že druhé ano, ale nejdříve za 7 let, tak si alespoň prodloužíš mládí, třeba nakonec změní názor a druhé mimčo si začne přát dřív. Až bude syn větší zjistí, že má taky jiné zájmy, než trávit čas jen s tatínkem a Tvůj manžel si bude chtít pořídit dalšího "kámoše" :)

  • Ahojky,
    já být tebou, tak vydržim, třeba časem sám obrátí. My jsem se tedy na druhém shodli, ale začali jsme o něm přemýšlet až když byly Kačce skoro 4 roky. Zezačátku jsme oba svorně tvrdili, že druhý mimčo nechceme a pak najednou se to obrátilo. Rozhodně nenutit, to je zabiják každýho vztahu, když muž musí něco dělat z donucení, nesnáší to :-)

  • ahojky já bych ho nijak nepřemlouvala,nenutila.Jen tak bych si vpoho užívala života s nima s obouma.S manžílkem bych si normálně sexovala a myslím si,že časem by se zadařilo,sice by to bylo asi jako před tím,ale nakonec by se neboj věnoval oběma....:-).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 738 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist