Jak překonat lenost?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #361613 15.3.2016 14:02

Ahoj,
chtěla bych poradit. Jsem příšerně líná! Nevím, jak se překonat. Chtěla bych začít sportovat, ale bojím se, že zase všechno vzdám dopředu. Jsem fakt pohodlný člověk chtěla bych poradit jak se překonat.. Prosiiiim jsem vážně zoufalá

  • 18.03.2016 20:42:42 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 18.03.2016 20:42:42 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tahat to jen vůlí je hrozně těžké pro každého...takže spíš než předsevzetí typu "budu cvičit třikrát týdně" bych doporučovala hledat si něco, co Tě bude opravdu bavit, na co se budeš těšit a co v Tobě nebude vzbuzovat pocit, že se musíš soustavně překonávat.
    Sama mám averzi k cvičení pro cvičení - tělocvičny a posilovny upřímně nesnáším, ale jsou i jiné způsoby...turistika, vodáctví, běžky, bruslení, geocaching, tanec, atd....záleží na Tvém gustu.

  • Začni pozvolna. :)
    Málokdo, kdo vůbec necvičí, tak si řekne "Odteď budu obden cvičit" a fakt cvičí. Začni tím, že si řekneš, že si dáš 2x týdně nějaký cvičení, třeba jen na půl hoďky :) Už tím se budeš cítit líp :) A jak psaly holky, najdi si pohyb, co tě baví.
    Já nesnáším třeba míčový hry, volejbal, basket... nene, nic pro mě :D Takže chodím na aerobik, zumbu, jumping, spinning... Dobrá je i jóga nebo pilates, i když to je spíš relaxační. Najdi si, co bude pro tebe to pravé. ;)

  • Já poradím zase trochu odlišný přístup, který zabral na mě - já jsem začala pravidelně cvičit, díky tomu, že jsem objevila Jillian Michaels, program Body Revolution, který se cvičí skoro každý den. Zjistila jsem totiž, že na mě zabírá si z toho udělat raní rituál. Snídaně, pak převlíknout a cvičit. Já mám totiž problém právě s těma delšíma pauzama, po kterých je těžký se donutit. Navíc ráno nejsem unavená a nemám výmluvu proč dnes ne. Cvičení jsem brala jako něco co prostě dělám. Výsledky super a časem jsem střídala ráno různá videa z youtube a poprvé v životě mi to cvičení vydrželo.
    Každý si musí najít tu svojí cestu, co vyhovuje právě jemu a to je na tom právě to těžké...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 532 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist