Jak poznat Hamiltonův hmat

Otázku položila: Bývalá uživatelka #115307 16.2.2017 14:16

Ahoj, jsem 39+1 a dnes mě nějak dlouho a nepříjemně doktorka vyšetřovala. A teď špiním. Nikdy za celé těhotenství se mi to nestalo. Tak se mi to vůbec nelíbí. Pokud by mi udělala Hamiltona, musí to psát do zprávy? Popřípadě jak se to pozná. Nemůžu nikde najít. Děkuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ve zprave by to bylo urcite napsane.

  • http://www.babyweb.cz/hamiltonuv-hmat-pro-vyvolani-porodu-jen-se-souhlasem
    Hamiltonuv hmat by měl dr provést jen se souhlasem a mělo by to být napsáno ve zprávě

  • Mě se doktorka ptala zda ho chci a i ve zprávě bylo psané, že s mým souhlasem mi byl udělán.. Ale měla jsem štěstí... Prý ho doktoři i běžně dělají bez svolení a nenapíšou ani do zprávy.. Pokud to dost bolelo a špiníte, je dost možné že to byl on.. 8-o

  • Me ho delal dr bez povoleni ale porod sem mela vyvolavany.. Rekl mi jen ze tomu zkusi trochu pomoct a ze to bude trochu neprijemny.. A bylo ale nic hroznyho.. A ze bud se rozrodim este ten den nebo pristi.. No zacla sem se otvirat a maly se narodil 00:39 ;)

  • sisterrys16.2.2017 19:43

    Správně by tě měl o tom dr informovat a měla bys dát souhlas. Praxe je ale jiná. Mě ho dělala dr v nemocnici (byla jsem tam kvůli vysokému tlaku). Tuším, že jen řekla, že by potřebovala, abych už porodila a když měla prsty ve mě, tak řekla, že to může bolet. Tak jsem se jí zeptala, jestli dělá Hamiltona. Možná, že až na tu otázku řekla, že bych měla porodit, co nejdřív. Hamilton mě nebolel nijak víc než normální vyšetření čípku. Na možné krvácení mě upozorňovala.
    Ten večer mi odtekla plodová voda a rodila jsem druhý den odpoledne. Malý měl 3830g, narodil se o 10 dní dřív než byl TP, kdyby se narodil v termínu, měl by dost přes 4kg.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist