Jak poznám porodní bolesti?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #83327 1.1.2013 18:37

Ahoj holky, mám takovou zvlaštní otázku. Jak poznám porodní bolesti?
Švagrová mi říkala, že jsou to bolesti jako při menstruaci. Nebo jako když vás chytají křeče na průjem....
Já průjmama trpím i v těhotenství. Mám je dost silné (křeče). Tak mám obavy, abych poznala rozdíl mezi průjmem a porodem.
Děkuji za každou odpověď.

Děkuji. A mohu se zeptat, jestli můžou nastat i v 27.týdnu? Nebo vzdy az později? Děkuji za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • petulinkaa131.1.2013 18:38

    dobré to vědet :-D

  • Není v tom jiného rozdílu, jen porodní bolesti, které zvlášť ze začátku (nebo i poměrně velkou část porodu) nemusí být bolestmi, prostě tomůže být jen pocit jako na MS nebo jako když si něco špatného snědla nebo opravdu jen jako stáhnutí bříška, který se ovšem objevuje, ale i mizí v pravidelných intervalech..Rodila jsem 3* a pokaždé, obzvlášť v těch začátcích jsem to vnímala jinak, ale jedno bylo stejné, bylo to vždy pravidelné a mizelo to a objevovalo se to v přesných intervalech.

  • Rozdíl poznáš až přijde porod :-)

  • A.t.i1.1.2013 19:23

    Bude to znít divně, ale mě šly bolesti do noh. Když jsem měla kontrakce, tak mě začaly brnět nohy a čím intenzivnější byli kontrakce, tím víc mne bolely nohy. Do té doby, než bolelo úplně všechno, takže už jsem nevnímala, která část těla to vlastně začala.:-D Tchýně tvrdila, jaké měla křížové bolesti. Kolegyně zase popisovala, že to bylo jak silnější menstruce. Každý to má asi jinak.:-)

  • Určitě si to s průjmem nesplet:-)Rodila jsem dvakrát a co mi odešla děložní zátka,tak mě začalo bolet v křížích a v podbříšku jako u MS.To byl začátek:-)

  • Borlova1.1.2013 22:35

    Mě to bolelo jako při menstruaci, ale hlavně mi tvrdlo břicho a intervaly byli od začátku po 5 minutách. Taky jsem nevěděla zda to poznám. Hlavně jsem se bála, abych to rozeznala od poslíčků. Ale když to bylo v pravidelných intervalech a bolest se stupňovala, tak mi to bylo jasný.:-D Jinak v tom 27 týdnu jak se ptáš to většinou jsou jen poslíčkové( falešný kontrakce) Děloha se jen připravuje na porod. Jinak když Ti prostě začnou bolesti a ty nebudeš vědět, jestli to jsou pravý kontrakce nebo poslíčkové, tak hupsni do teplý sprchy. Když tě to přestane, tak to jsou jen poslíčkové, když se Ti to rozjede, tak je to tady ;-) Jinak při průjmu Ti určitě netvrdne břicho, tak to od sebe rozeznáš ;-) Neboj poznáš to a nebo Ti dřív rupne voda, odjedeš do porodnice a tam už si tě ohlídají ;-)

  • Jestli se ptáš na to, jestli můžeš porodit dříve,stát se může cokoliv,ale nemá to nic společného s průjmem.Křeče můžeš mít i od větrů.Pokud máš pochybnosti,tak to prober se svým gyn.Pokud by hrozil předčasný porod,lékař by to poznal podle děložního čípku atd.Jinak poslíčci(planý poplach),ti jsou až později:-)

  • Myslím, že to poznáš. A kdyby se ti něco nezdálo, tak pojedeš do porodky a potom třeba zase jako planý poplach domů. Ale hlavu ti nikdo neutrhne. Já jela do porodky v 1 hodinu ráno s tím, že nevím, jestli rodím a 8:23 byla malá na světě. Odteklo ze mě trochu vody a nebyla jsem si jistá, že to je voda a tvrdlo mi nepatrně bříško po přibližně 4 minutách. Od pětí od rána mi začli šílené křížové bolesti. Bolesti v břiše si nijak nepamatuji. U mě to fakt byly záda.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist