Jak posílit imunitu u 11m kojence a matky?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #349596 8.2.2018 10:39

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu ohledně imunity 11m dcery a mě samotné. Máme pořád řadu komplikací typu opakující se moučnivka u dcery (tím pádem i u mě) a mě se od porodu tvoří velmi malé bradavičky na dlaních a prstech na rukou. Já byla u praktika i na kožním, vždy jsem se dozvěděla jen, že mazat tím leptadlem na bradavice a nic víc (prý možná komplikace po porodu a při následném kojení). A dcera má snad už po páté moučnivku, zkoušeli jsme už vše - genciánku (ta pomohla, ale vše bylo fialové :( ), suspenzi s nystatinem (tu máme už 14 dní a pořád nezabrala). Dnes jsem se dočetla, že za vším stojí velmi špatný imunitní systém jedince. Chci vás poprosit o rady, jak imunitu u dcery i u mě posílit. Dočetla jsem se, že je dobré užívat probiotika a prebiotika. Máte s nějakými dobrou zkušenost? A co dál? Předem děkuji za rady!

  • 10.02.2018 19:56:29 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Známé dcera měla moučnivku a dr jí doporučil vynechal lepek cukr a laktózu. A pak postupne pridavat a zjistovat, z ceho to ma. Mela to z mouky a cukru..

  • macicekkajik8.2.2018 11:08

    Na imunitu je dobrý Wobenzym pro dospělé. S malými dětmi do jednoho roku je to těžké. Zkuste zvýšit imunitu sobě a v mateřském mléce se to odrazí a bude to dostávat v něm.

  • Na moucnivku doporucuju homeopatika Borax. Dcera mela opravdu rozsahlou moucnivku po cele pusince, mela velkou vrstvu. Neverika jsem tomu, ale po dvou dnes uzivani homeopatik bylo po moucnivce. Jedla jsem je i ja.

  • Minu8.2.2018 13:12

    Pro tebe doporucuju Hlivu ustricnou s rakytnikem od Terezia farma ;)

  • nám pro 2 měsíčního kojence laktační proadkyně doporučila namazat prsa (bradavky) po kojení (umýt, osušit, namazat) canestenem 2x denně po dobu alespon 10 dní, před kojením neumývat - dítě slízne nepatrný zbytek a vyléčí si svoji pusinku. hlavně je potřeba větrat a léčit i prsa, protože se navzájem infikujete pořád. a tobě doporučím ze stravy vynechat co nejvíce cukru, protože tím se kvasinky živí. (já to tenkrát na sobě poznala, že sem měla žravou na sladké ač normálně nemám). a taky dát pozor na dudlíky apod, protože i ty jsou zdrojem nákazy.
    laktobacily sem dávala prckovi od Swiss.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist