Jak pomoci bratrovi

Otázku položila: Anonymní uživatelka #362201 13.8.2019 13:26

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak pomoci svému bratrovi. Je mu 14, nemá žádné kamarády (možná tak 1 kluk s ním mluví ve škole), žádné koníčky (naši ho nutili chodit do hudebky- chtěl hrát na housle, místo toho mu vnutili basu a bylo to pro něj akorát dvouleté utrpení a když musel cvičit, tak u toho byl vyloženě neštastný, nebavilo ho to, tím spíš, že na něho každý řval, ať cvičí). Pohybově nadaný není, je i trochu silnější. Momentálně jedinná činnost, kterou většinu dne dělá, je to, že hraje na počítači/mobilu hry nebo sleduje videa.
Je v tomhle bohužel podobný našemu tátovi, celý život obézní a v posledních několika letech v podstatě neustále hraje online hru a občas má ty svoje záchvaty, ale náš otec, to je na jinou diskuzi, tomu už nejspíš pomoci nejde, teď je důležité aby můj bratr nedopadl stejně jako táta. Nemáte nápad na nějaký koníček pro kluka v jeho věku ? Myslím, že pro začátek by stačilo, kdyby se začal věnovat něčemu, co by ho bavilo a třeba by našel i kamarády.

Jinak já jsem bratrovi v lecčem podobná, ve škole akorát šikana, kamarádů jsem moc neměla, (dalo by se říct, že i já si až teď hojím rány z dětství a snažím se najít sama sebe) vždycky jsem byla "ta divná, ta z té divné rodiny", ale aspoň jsem se o něco zajímala, třeba jsem četla, chodila jsem i do kroužků, které mě moc nebavili, ale aspoň jsem se něčemu věnovala. Na jednu stranu nechci, aby bratr musel chodit někam, kde se bude trápit a nebude ho to bavit, na druhou stranu u počítače akorát zakrní psychicky i fyzicky...

  • 13.08.2019 19:36:27 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Francy13.8.2019 15:09

    On to nemusí vnímat tak zle jako ty. Můj přítel byl stejný když byl malý/dospívající, jen a rozdílem, že je hubený jak lunt :-D Seděl u pc od 4 let a jeho rodiče nebyli schopni ho od něj dostat, neměl moc pevnou výchovu. Ale byl spokojený a musím říct, že se mu to docela oplatilo, umí plynule anglicky a hodně se v IT věcech vyzná. Taky má jen jednoho pořádného kamaráda, který ho vytáhnul k motorkám a nyní se tím živí, ale stejně ho PC pořád táhnou. Je opravdu velmi inteligentní a silný introvert a nevyhledává větší společnost lidí. Spíš než sehnat mu koníček, zkus zjistit, jestli je spokojený s tím co má/dělá. Nepředpokládám, že by se s tebou o tom chtěl bavit, ale podle jeho chování poznáš, jestli se užírá nebo mu tento ajťácký způsob života vyhovuje. Každý jsme jiný.

  • Můžete spolu zajít plavat nebo do knihovny koupit stolní hru .....hledat taková místa v kterých by bratr mohl najít to svoje. Řešila jsem podobnou věc s dcerou taky - žádní kamarádi koníček ......nic. Byla hrozně smutná a v létě nic nedělala. Tak jsem jí přihlásila na speciální tábor (7dní) kde se vlastně učili jezdit na koních a starat se o ně a přijela celá šťastná a měla i kamarády. Koníci jí začali bavit a tak jsme ji přihlásili na koně kam pravidelně chodí stará se o ně a jezdí. Má tam svoji klysnu. Tam si našla také kamarády. Druhá dcera si zase oblíbila surfarenu v Praze a tam se seznámila taky se spoustou dalších kamarádů. Tak doporučuji třeba příměstský tábor na téma jeho oblýbené hry...filmu....nebo cokoliv.

  • Ahoj.Já bych zkusila plavání,nebo(možná to j dost blbej nápad)mu koupit třeba nějaké domácí zvířátko(např.pejska)myslím že by to mohl být také jeho super kamarád:-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 330 odpovědí a 409 603 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist