Jak odnaučit syna spinkat s dudlíkem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #33375 13.4.2011 8:09

Ahojky holky.Potřebovala bych radu nebo zkušenost.Mám syna 2,5 roku a nemůžu ho odnaučit spinkat na noc s dudlíkem.Ráno mu ho vezmu přes den si vůbec nevzpomene i po obědě jde bez něj spinkat.Ale večer lehne a prostě nemůže usnou pláče a naříká!!!!!!Včera večer šel v 8 do postýlky a prostě neusnul!!!Nechala jsem ho až skoro do desíti a prostě nezabral.To už manžel a ostatní za mnou chodili ať mu ho dám.Viděla jsem že je fakt uplně unavený.Tak jsem mu ho dala a do minutky usnul.Je to asi 14 dní co jsem mu ho přes den úplně sebrala.Přitom je to šikulka a dost velký závisláček na mě.Na záchod už chodí plínky nemá ale toto nevím jak odbourat.U jeho sourozenců se dal prostě dudlík čertovi a bylo to.Prosím vás o zkušenosti i rady.Zkusila bych i něco jiného!!!!!!!!Děkuji Z.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zdravim, u nás to bylo podobně, ale pak na podzim dostal rymu a kdyz mel v noci dudlika, tak pak nemohl dychat, tak jsem mu ho sebrala i na noc, chvilku to bylo s brekem, ale jak mel horecku, tak byl strasne unaveny a nakonec usnul i bez dudlika. po nemoci uz jsem mu ho nevratila a ani se po nem ten nas prcek nepidil. ne, ze bych vam prala nemoc, to jen, ze ted na jare je toho hodne, tak kdyby nahodou, tak je to dobry zpusob odnaucovani :-) jo a taky muzete zkusit davat na noc trosku mlika z flasky s dudlem, to se zklidni a pak snadneji bez dudla usne... to zabralo u me male netere :-)

  • moje mala sestra taky mela tenhle problem bez dudliku neusla a mam dost prisne rodice a ti ji klidne nechali v postylce rvat dokud neusla , pripadalo mi to dcl drasticke pro dite , ale pomohlo to za par dni nato ten dudlik strtila a nemohla ho najit a od te doby se naucila bez neho byt

  • Taky jsem měla takové trápení s dcerou. Když neměla dudlík, prostě neusla. Plakala a plakala, bylo vidět, že už by spala, ale ne a ne usnout. Nejhorší bylo, když jsem ji nechala plakat, měla jsem co dělat, abych jí ho nedala a tatínek začal naléhat, ať jí ho dam. Tak jsem jí ho dala a v mžiku spala. Ale pak jsem si řekla dost, lehla jsem si k ní a ona se trochu zklidnila až nakonec usla. Druhý den už usla bez problému bez něj, pak asi třetí nebo čtvrtý den si zase vzpomněla, ale nějak se mi to podařilo zamluvit a bylo po problému. Chce to opravdu jen vydržet a nepodlehnout okolí, možná pomohlo i to, že jsem si lehla s ní. Přeju pevné nervy.

  • My teda začaly s odebíráním dudlíku dříve, takže to bylo asi lepší, ale je dobrý, jak usne mu ho sebrat, prostě aby ho měl jen na usnutí a pak když vydrží celou noc, tak ho odebrat úplně, tak jsem to dělala taky a navíc jsem ho před malou rozstříhala nůžkama, takže věděla, že dudu prostě není.

  • Moje dcera taky potřeboval "dudášek", tak jsem ji pověděla pohádku o tom, jak dudášek byl u ní jen na návštěvě a že se už musí vrátit za svou maminkou, protože je mu už moc smutno, no a malá si to v tý svý hlavičce nějak srovnala, dudášek mi dala ať ho zanesu za maminkou a bylo to. Občas si sice vzpomněla, ale jen jestli se má u maminky dobře a jestli je spokojený. Tak zkus taky takovou pohádku :-) třeba zabere i u tebe

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 723 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist