Jak narychlo přichystat svatbu, a mohu vycestovat v den co se vdám do ciziny?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #254862 20.8.2015 18:40

Mám takový problém, jak narychlo zhotovit svatbu. Přítel je v cizině a přijede až teď v neděli a oznámil mi, že se 5.9 vezmeme. Nic pro ti tomu nemám, šaty a botky jsem si koupila už někdy v březnu, ale neplánovala jsem je využít, prostě se mi líbíly a byli za přijatelnou cenu. Hostinu dělat nebudem a hnedka ten den odjedeme k moři. Hostina se nám nevyplatí, protože nemáme dobré příbuzenské vztahy. Celá naše rodina je na alkohol a mi abstinenti, tak proč by jsme jim to měli platit. Můj táta nemusí mého snoubence a mamka to raději nahlas neříká. Z druhé strany jeho mamka se s námi nějak moc nestýká, přítele nevychovávala (vychovávali ho jeho prarodiče, kteří už bohužel nežijí). Zeptám se, jak je to s doklady, když už budu mít jiné příjmení ? Mohu vycestovat? Chceme jet autem bud Chorvatsko nebo Itálie. Kde mám narychlo vytvořit nějaké to oznámení. Naštěstí jsem sehnala fotografa. Ale vůbec nemám ponětí co začít (magistrát máme vyřešený, svědky taky) Bohužel přítel mi v tomhle nepomůže, je doma jen o víkendu. Kde jste kupovali nějaké ty levnější snubní prstýnky, kytici apod. Jsem zoufalá a ani se mi z toho vdávat nechce. Děkuji

  • 21.08.2015 13:14:00 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 21.08.2015 13:14:00 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pás má platnošt jeste3 mesice po změně jména.
    Zajdeme si na matriku,zjistetezda ve vybrány den mají volný termín (taky zda vůbec oddavaji), prstynky- sikovnemu zlatníků stačí týden,někde mají strojovou výrobu skladem,takže za chvilku je máte doma.eshopu je hodne.
    Asi bych doma tak nějak "pro formu" vyrobila jen oznámení, ve stylu "byli oddáni" a eventuálně tohoto rozeslala.oznámka semdoma tiskla na inkoustové tzisdkarne na ozdobný papír z běžného papírnictví kus za cca 8kc a dělala sem z něho 4ks oznámení velikosti A6.
    Co se kytice tyce-nerikej,že je svatební,jinak většina květinářství zvedne cenu o ne 100%,ale i o 500%.
    Prerji hodně štěstí.

  • No takhle na rychlo to bude pěkně vystresovaný. Zajít do kadeřnictví a domluvit se na účesu, to samé květinářství. Prstýnky jsou většinou na čekaní, ale zajít někam do zlatnictví. Oznámení bych takhle narychlo vytvořila někde online a jen někde vytiskla v papírnictví nebo tiskárně. A nevím jak to budete mít velké ale pro tebe asi bude lepší posezení domluvit někde v restauraci, zerezervovat stůl pro lidi a domluvit s nimi menší výzdobu. A s tím přijmením a dovolenou bych se zeptala přímo na úřadě.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist