Jak mu to naznačit?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35211 3.2.2012 20:41

Ahoj holky..Vím,že je to možná blbá otázka,ale i tak mi to vrtá hlavou:-( Jsem po zamklém těhu,ted' se nám zadařilo,podle kalendáře jsme v 5tt..Ve středu nás čeká první UZ..No a ted' to hlavní..Mám doktora,který hodně věcí zanedbává..Takže nevím,jak mu říct,že já mám 0- a přítel 0+..Mám strach,protože vím,že při dalším těhu to může působit komplikace..Dr. kdybych mu neřekla,že jsem už potratila,tak by to ani nevěděl,vůbec se nenamáhá mrknout do karty:-( Jak by jste mu to řekly?A řekly by jste to vůbec?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A nebylo by lepší změnit doktora? Měli by ti vzít krev, mimo jiné i na krevní skupinu a pak by ti měli hlídat protilátky. Zkus se zeptat sestřičky. A gratuluju k těhu a držím palce, ať je všechno, jak má :-)

  • Změň doktora...Najdi si jiného a oni si pak mezi sebou pošlou kartu...

  • Ahoj, určitě změň doktora... K lékařům a kort ke gynokolovi musíš mít naprostou důvěru a ne se bát mu něco říct! Určitě máš kamarádky nebo známé, které ti mohou podat reference, jací jsou tam gynekolové. Já jsem jezdila k dr. 100km! a to jen proto, že jsem věděla, že mu mohu 100% důvěřovat a říct mu úplně vše, co mě trápilo nebo se mi nezdálo. když mi řekl, že je vše ok, věděla jsem, že to tak skutečně je. V těhu k němu budeš chodit dost často, tak nač se zbytečně stresovat??

  • A dostala jsi po potratu injekci na protilátky?
    Jestli ne, tak ji musíš okamžitě dostat, nebo tvoje tělo opět mimi zabije. POkud jsi ji dostala, tak se nic neděje. Ale nejsi-li spokojená s doktorem a máš-li pocit, že zanedbává, tak ho vyměň.

  • Ja bych zmenila okamzite DR. Kartu si nemusis brat a ani mu nebo sestre oznamovat, ze odchazis. Novemu DR bych nerikala nic, ani ze ti stary DR nerozumel ani ze jsi se necitila (vseobecne doktori nemaji radi pomluvy) Ja jsem mela neco podobneho: poprve revize, podruhe uz bilo dokonce srdicko a dosel mi utrogestan tak jsem mu rekla aby mi napsal jeste jedno baleni a on mi rekl, ze neni potreba a za tri dny uz jsem jela do nemocnice a bylo pozde- v den mych 30tych narozenin, no a kdyz jsem se ho na kontrole zeptala co budeme delat tzn jake vysetreni mi udela,.... tak rekl, ze pockame jeste potreti....no a v ten den jsem tam byla naposled. Sla jsem k jinemu a ani jsem mu nerikala proc jsem odesla, a on se ani neptal a ted mam doma 4mesicniho chlapecka) Takze utikej od neho co ti nohy staci pokud je linej se podivat do tve karty. Dnes je tolik lekaru kteri jsou jeste citliví a vnimaví k zenam které potrácí nebo maji nejake problemy a chteji se jim venovat. I ty si pak budes lepe tehu uzivat.

  • Ahoj, nevím, jak je to po zamlklém těhu, ale po interupci se dává injekce, která se normálně dává po porodu, když jse miminko matky rh- narodí s rh +. Myslím, že se preventivně dává tato injekce, alespon jsem to četla na stránkách naší porodnice, když jde ženská na interupci, tak si tu injekci musí zaplatit, já jsem teda RH+, tak jsem to moc nestudovala. A hlavně jsem tam hledala něco jiného (cenu předporodních kurzů). A hlavně se přikláním k tomu změnit doktora, nevím teda z jestli jsi z malého města nebo z většího města, kde je větší výběr. Ale i kdyby z malého, tak se dá dojíždět do nejblizšího většího města, ze začátku se chodí jen měsíčně, tak to není tak náročné. Jde o tvé miminko a o tvé zdraví, v naší zemi je dobrá péče, ale od dobrého doktora. Aby tvůj doktor něco nezanedbal, tak si to rozmysli.

  • Změnit dr a nechat si píchnout injekci na protilátky.Mně ji dávali taky v těhu,

  • proc naznacovat? normalne se ho na to zeptej, zda ti da tu injekci on , nebo ti doporuci kam pro ni mas jit.. diplomaticky ale primo ;-)

  • Už jenom kvůli tomu nenarozenému miminku bych letěla k jinému doktorovi. Jsi máma a to malé se o sebe nepostará, tak se za něj postav, ať má už od úplného malička tu nejlepší péči a ty taky. Nevím, proč by jsi měla u takového doktora zůstávat. Zeptej se kamarádek/známých, ať ti nějakého doporučí. Tady není místo na nějaký strach nebo zakřiknutost, za svoje dítě se musíš bít. :) Jinak gratuluju a přeju, aby tentokrát vše dopadlo co nejlépe! :)

  • Jestly jsi už jednou potratila tak ti daly injecki na proti latky a uz by melo byt vše ok.....To jsem měla i já.....a pokud nejsi spokojena s dr..neni nic jineho než zmenit ho....A krevní skupinu by měly řešit až po kontrole srdíčky zda bije....

  • URČITĚ ZMĚN DOKTORA NEBO TO DOPADNE ZASE ŠPATNĚ.....:-o

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 535 odpovědí a 409 722 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist