Jak mu taktně říct, že nemám zájem

Otázku položila: Anonymní uživatelka #364447 16.8.2019 16:58

Ahoj, před měsícem jsem se seznámila s jedním klukem na jedné party. Byl to nejlepší kamarád mé kamarádky (ano, docela hlavolam, ale o to horší). Celý večer byla sranda a také jsme měli něco v sobě, no trochu víc a já se s tím klukem líbala. Všichni, co tam byli nás hned spojovali a dělali z nás pár. Ta kamarádka za nás byla hrozně šťastná a plánovala, co všechno spolu budeme dělat atd. V tu chvíli se mi to zdálo fajn, protože jsem byla pod vlivem alkoholu, ale ráno jsem se z toho probudila a zjistila jsem, že ačkoliv je ten kluk hodný a hezký, nebylo tam to ono, co by mě k němu přitahovalo. Prostě jsem zjistila, že s ním vlastně ani být nechci.
A pak ještě, když mi všichni psali, co on, jestli spolu budeme atd., tak mě to začalo vcelku otravovat. Ještě když mu ta moje kamarádka se vším pomáhá, aby mě "sbalil" a myslí si, že jsem si toho asi nevšimla. On mi pořád píše, jestli spolu někam zajdeme a tak a mně se upřímně nechce. Od té doby jsme se neviděli a mně to upřímně ani nevadí. Vím, že se chovám asi sobecky a neměla jsem s ním nic mít, ale už to bohužel nejde vrátit. Hrozně se bojím toho, že zraním jeho city a ještě ztratím dobrou kamarádku. Jenže já v tuhle chvíli nechci vztah, ano, je mi sice 20 let, ale pořád cítím, že na to nejsem připravená. Jak mu to mám taktně naznačit, že z tohohle nic nebude? Hrozně se bojím, že na mě bude kamarádka naštvaná, protože ho má opravdu ráda a zná ho mnohem déle, než mě. Předem děkuji za rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • interstellar16.8.2019 17:08

    Řekni prostě, že vztah nehledáš (pokud nehledáš) nebo že není tvůj typ a co se stalo, bylo kvůli alkoholu. Nelži, nevymýšlej, ale slušně řekni pravdu. Poděkuj za nabídku, ale jednoznačně napiš, že nikam nechceš.
    Nemusíš se ospravedlňovat před kamarádkou. pokud je opravdu tvoje kamarádka, pochopí, že tě nemůže tlačit do vztahu s někým, ke komu nic necítíš. Kluk je mladý, holek bude mít spoustu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 444 odpovědí a 409 667 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist