Jak je to s vycházkami v těhotenství?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #26505 1.4.2011 14:26

Všechny zdravím :-) holky mám takový problém, sjem v půlce 3 měsíce (11. týden) a z toho už 3 týdny jsem doma na nemocenské, lékař mi ale odmítl napsat vycházky - že prý až do 12 týdny vycházky nedává. Má na to právo pokud je m idobře a chci se aspoň projít venku, nebo jít prostě na návštěvu k rodičům apod.? vždyť těhotenství není nemoc přece?

Holky děkuju vám všem za informace - ještě doplním že zpočátku mě nechal doma kvůli hrozícím neštovicím, pracuji ve školce jako učitelka, krom toho se nám v mš objevila spála - oboje mě ohrožovalo a potratit kvůli těmto nemocím bych opravdu nechtěla. Zpočátku jsem také špinila déle než je obvyklé, ale po předepsání utrogestanu špinění zcela ustalo, takže krom běžných ranních nevolností (a po delší jízdě autem také) je mi už pak během dne poměrně dobře, a tak jsem myslela že mi už napíše vycházky, abych nebyla zavřená v našich dvou místnostech když je venku 20 stupňů a krásné jaro. Prostě být doma celý den je o nervy, a projít se kousek přírodou mi chybí. I proto doufám, že budu moct brzy opět do práce, jsem obvykle dost aktivní.
Ještě jednou děkuju všem za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak si myslím že asi ví co dělá,jestli jsi na nemocenské tak máš asi rizikové těhu a myslím si,že za to aby jsi donosila zdravé dítě to stojí chvíli sedět doma na zadku :-) Tak se drž toho co ti řekne a buď hodná :-)

  • Jistě, že těhu není nemoc :-D ale jsi doma a teď o tvých vycházkách rozhoduje doktor.. nemá povinnost ti je povolit.
    Ale ve 12. týdnu budeš za chvilku, tak ti je určo napíše..

  • Ahoj, ono je to tak, že do 3. měsíce je to hodně rizikové a to je akorát do 12 týdne, pokud ti dal PN, tak z nějakého důvodu, tak raději lež s nožkama nahoře a odpočívej, nic těžkého nezvedej, tu chvilku to už vydržíš a pak budeš mít vycházky ;)) Opatruj se

  • Ahoj, já jsem taky na rizikovým, a vycházky mám hned od začátku, a neomezeně.

  • Ahoj, já jsem také od začátku těhu na PN a vycházky jsem dostala až ve 25. týdnu těhu. Je na doktorovi, zda ti napíše vycházky nebo ne.

  • jak píšou holky, je to na vůli lékaře. Sice být úplně bez vycházek je mazec, ale 12 tt máš zachvilku......já mám vycházky od 8-12, od 14-20 hod. Na neschopence jsem od 4 měsíce. u prvního těhu sem byla na neschopence od začátku, byla jsem u jiného dr. a ten mi dal vycházky 8-10, 14-16, což je taky bída, ale pak sem přešla k jinému, cca od 6 měsíce těhu ( je to ten samý, u kterého jsem teď ) a tenkrát mi dal neomezené.

  • Myslíte si, že je snížená funkce štítné žlázy důvod pro PN? Nebo z jakých důvodů se PN v těhotenství dává? Jen když hrozí potrat? Plánujeme miminko a v práci (lékárna) pracuji s nemocnými, případně s chemikáliemi nebo těžkými bednami se zbožím. Chtěla bych taky od začátku na PN, ale bez vycházek bych se asi zcvokla :-D

  • Já měla vycházky taky hned od začátku, mám je od 8 - 12 a od 14 do 18ti, ale většinou je ani nevyužiju, ptž. po delší chůzi mi pak večer tvrdne břicho a v první téměř polovině těhotenství mi bylo tak špatně, že jsem stejně nechodila ven skoro vůbec.

  • ahojky , ja mam taky do zacatku vychazky neomezene. Asi zalezi na doktorovi, se ho zeptej treba po tom 3mesici jestli ti nenapise aspon na vychazky, protose chapu ze sedet jenom doma je na mozek.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 534 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist