Jak funguje kapsa na nošení?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #295576 3.2.2019 14:13

Ahoj,

asi je to hloupý dotaz, ale nošení bude moje premiéra, tak si chci zjistit co nejvíc.
Jde o to, že nechápu, na jakém principu funguje kapsa na nošení dětí.
Nosící bunda nebo mikina je jasná, je širší a přizpůsobená na nošení, to stejné i s vložkou (vsadkou), která se jenom připne na zip u bundy nebo mikiny. Problém je ten, že bych byla omezená jen na oblečení se zipem.
U té zateplené kapsy to je tak, že si nosítko/šátek připevním až na bundu a na tu pak připnu tu kapsu? To je hloupost, ne? Protože kdybych si nosítko připevnila na tělo a potom oblékla bundu, bude kapsa na nic.
Omlouvám se, ale jsem vážně tupá.
Díky!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • kosicek3.2.2019 15:10

    Když nosíš vpředu, tak si zavážeš dítko bez jeho vrchní vrstvy normálně na svou spodní vrstvu, přes něj dáš kapsu a pak si nasadíš svou rozeplou bundu, mikinu a pod. Já jsem horkokrevná, tak mi vyhovovalo, že můžu větrat a miminku je teploučko, ale ve větrném a vlezlém počasí to je horší. Můžes si to trochu utěsnit - třeba jsem si vyrobila takovou gumovou svorku (na způsob kšandy), aby se mi bunda tak nerozevírala. Když nosíš na zádech, tak vážeš dítě na bundu, normálně oblečené a kapsu v nepříznivém počasí ještě přehodíš. Samozřejmě by to šlo tak i dopředu, ale dítě přímo na těle je nej ;-)

  • buccaneerka23.2.2019 15:15

    Tak jsem koukala na net, protože mě to taky zajímalo, a zjistila jsem, že buď mají matky pod kapsou nějakou hrubší mikinu nebo mají na kapse bundu, kterou nechávají rozepnutou.

  • Je to tak, jak říkají kolegyně. :) Já si prvně myslela, že se ptáš, jak fungují klasické kapsy u bund. :D Tam je to asi jasné. Pokud by tě však pro tebe nebo manžela zajímaly bundy, určitě mrkni na tento e-shop: https://www.uncs.eu/c/panske-bundy/44 – kupovala jsem tam manželovi bundu na Vánoce a nemůže si vynachválit. Už je asi načase ji odložit, ale on ji ze sebe asi jen tak nestrhne. :D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 530 odpovědí a 409 721 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist