Jak donutit puberťáka uklízet?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #269631 29.8.2018 20:43

Ahoj maminky, slečny, dámy...
Bydlím s přítelem, který má dceru (12 let) ve střídavé péči, týden je u nás a má svůj obří pokojík, ve kterém je ale neustálý nepořádek a já už nevím jak na ni. Minule jsem vydávala celý byt a u ní jsem neměla možnost tak jsem ji dala do ruky vysavač a ona vypadala, že ho drží poprvé v ruce.. Její matka ji tohle toleruje, prý nemá kolikrát ani kde spát jaký má binec, poradíte jak ji můžu pomoct nebo to mám přehlížet?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Asi bych to neprehlizela ale probrala bych to s pritelem. Kdybych se na ni nejak oborila, mela bych obavu aby se to neobratilo proti me ve smyslu ze jsem sekyrujici macecha. Nebude mit v tomto pritel vetsi vliv?

  • naprosto chápu, ale ty s tím tak moc neuděláš.
    já svým rodičům v podobném věku řekla "pořádek je pro blbce, inteligent se vyzná" :-p a to moji rodiče rozvedení nebyli.
    je to především její vizitka. a pokud jsou rodiče rozvedení a v každé domácnosti jsou jiná pravidla, tak si dítě vybere to, co se mu více líbí/hodí. a doma se mi od dcery dostalo odpovědi, že je to její pokoj a že tudíž mi to může být jedno. její návštěvy to vidí, co si o ní pomyslí si musí uvědomit hlavně ona.
    souhlasím s holkama, že případně nabídnout pomoc s úklidem, ale nedělat to za ni. měla by to být její zodpovědnost a její zájem tam mít alespon jakž takž uklizeno.

  • Já bych ještě dodala, že k úklidu musí dozrát. Třeba já jsem do svých 13 let měla v pokoji stále bordel, potom se maloval celý dům a tím pádem i můj pokoj, renovovalo se atd. A od té doby jsem si udržovala pořádek. Mamka mě to většinou nechala, tedy kromě špinavého nádobí.:-D Jinak i já jsem měla velký pokoj. Vždycky když šly ke mě holky omluvila jsem se jim a brali to v pohodě. Samozřejmě od té doby mám přezdívku bordelarka a není to moc příjemné, ale co.. prostě si k tomu člověk musí dojít sám, postupně.:-)

  • janalab30.8.2018 22:21

    Ja bych 1x tydne zaplatila pani na uklid a o tuto castku ji strhla kapesne, pokud teda uz nejake dostava.

  • wirna31.8.2018 7:17

    K tomu člověk musí dospět sam bez toho to asi nejde... Nase mamka jednou prej segre udělala to, že řekla "uklidit jinak to vyhazim oknem" a ségra nic.. tak to tím oknem vážně letělo :-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 199 otázek, kterým se dostalo 271 493 odpovědí a 409 687 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist