Jak dlouho trvají očistky?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #23163 26.11.2011 14:05

ahojte, dneska je to přesně 3 týdny od porodu, očistky mám slaboučké, jenom takový hnědý výtok, ale teď na WC jsem měla na papíře zase krev, tak nevím, myslela jsem si, že už to skončí, už mě nebaví nosit pořád vložky, jak dlouho trvaly očistky vám?

Podotýkám, že jsem vždycky měla MS 6-7 dnů, poslední 2-3 dny jenom slabé krvácení, posléze špinění, asi to bude mít souvislost se srážením krve, ne?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj já měla očistky celích 6 týdnů

  • Já myslím, že se nemusíš znepokojovat. Asi je to individuální ale myslím, že očistky můžeš mít mnohem déle než 3 týdny. Já jsem je měla určitě minimálně celé šestinedělí (možná i proto se tomu říká šestinedělí, že asi břibližně (+ -) tak dlouhou dobu trvá, než se maminka psychicky či fyzicky tak nějak zotaví). Ale asi je to různé, určitě jsou i holky, které mají jiné zkušenosti a měly to kratší.

  • Je to individuální, nesouvisí to s cyklem. A ten název - šestinedělí - takže holt to musíš vydržet. U mě 5 týdnů než byl úplně klid a lezlo mi to taky na nervy, až jsem byla vzteklá, ale nic nenaděláš.

  • Já + - 4 týdny.Pár dní víc,pak zas skoro nic.. :-)

  • U mě taky celých 6týdnů...

  • Ahoj, šestinedělí se to jmenuje proto, že děloha potřebuje zhruba těch 6 týdnů na to, aby se dala "do kupy". S tím jsou spojené i očistky a jejich délka je individuální. Záleží i na jiných faktorech jako třeba zda kojíš. Já měla očistky 3 týdny, týden ne a pak se na pár dní opět objevily. A opravdu to bylo 6 týdnů, co jsem mohla říct, že se neobjevovala už ani žádné špinění.

  • Ahojky, ja teda krvacela 14dni, pak tyden spineni a 4tyden od porodu jen intimku kdyby nahodou. Ale v tom spineni se mi stalo, ze jsem zacala krvacet dva dny a to fest a pak uz jenom spineni. Ja se snazila chodit co nejvice naboso :-)
    Kazda je jina, mam kamaradku co mela ocistky 3mesice a ja v podstate 3tydny, takze to mozne je. A ms jsem dostala hned koncem sestinedeli.

  • Očisty trvají cirka 6 týdnů. Já měla očisty 9 týdnů a kdyby mi dr. nic nepředepsal asi bych krvácela ještě teď :-D . Jinak je to šestinedělí takže ke gynekologovi chodíš až po 6 týdnech to običejně trvají ty očisty. Kamarádce ale trvali třeba jen jeden týden

  • Martasek8928.11.2011 13:22

    No, jelikož jsme s manželem na to po 30 dnech už hupli, měla jsem očistky tak těch 29 dní asi :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist