Jak byste reagovali, kdyby vám přítel řekl, že je bi?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #442887 16.5.2023 19:43

Ahoj, přítel mi po roce vztahu řekl, že je bisexuál. Nevím jak se ohledně toho cítit, přijde mi, že jsem v tomhle ohledu dost konzerva a nebylo mi takové zjištění nejpříjemnější. Sama jsem se ho na to zeptala, abych měla jistotu, sem tam si totiž nalakuje nehty a líbí se mu takový jiný styl oblečení než je u chlapů norma. Velmi mě to tedy zaskočilo a nevím jak se ohledně toho cítit. Říkal, že mě miluje a že se pro nás ve vztahu nic nemění. Ani nemá potřebu mít něco s jiným klukem, je to z jeho strany dáno tím, že kdyby poznal u někoho super osobnost, bylo by mu jedno co je to za pohlaví, takže někoho jiného nehledá. Já jsem ale teď v rozpacích, jelikož jsme spolu plánovali budoucnost a teď se jí dost obávám, že by se něco změnilo. Jak byste reagovali vy, kdyby vám řekl přítel že je bi?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, záleží na tom, jak se k tomu ty postavíš. Když je bi, neznamená to, že potřebuje mít obojí - ženu i muže zároveň. Znamená to jen, že kdyby byl volný a neměl vztah, bylo by mu jedno, jestli by si našel ženu nebo muže, pokud by se zamiloval. Z jeho strany bych tohle přiznání brala spíš jako perfektní důkaz důvěry k tobě.
    Sama jsem bi, nebo spíš heteroflexibilní. Dávám přednost mužům, ale měla jsem plnohodnotný vztah i se ženou. Posledních deset let jsem naprosto spokojená, věrná, neměnila bych. Žiju v manželství s bezva chlapem, se kterým máme krásnou holčičku a doufám, že to bude navždy. :-)
    Přeju hodně štěstí a otevřenou mysl a srdce.

  • sisterrys16.5.2023 21:08

    Osobně si myslím, že pokud je pro něho na prvním místě vztah a věrnost ve vztahu, tak je orientace jedno. A pokud tě někdy opustí, tak je asi jedno, jestli kvůli muži nebo ženě.
    Na vejšce jsem měla spolužáka, který byl bi. V té době si našel i přítelkyni. Dnes jsou svoji (spolu budou určitě přes 10 let), mají dítě a nevím, jak je na tom teď s orientací, ale na fb dost brojí proti LGBT. ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 147 otázek, kterým se dostalo 271 327 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist