Já těhotná a sestra neúspěšné IUI

Otázku položila: Bývalá uživatelka #79973 5.5.2017 12:34

Zjistila jsem, že jsem v jiném stavu (jednoho potomka už mám). Moje sestra má za sebou ted první neúspěšné IUI a čeká ji další. Vím, že by mně to přála, ale bylo by jí to i líto, že ona nic. Kdo s tím máte zkušenost? Mám rodině tuto novinku sdělit, nebo bych tím sestru zbytečně stresovala a mám si to nechat pro sebe než to bude vidět (jsem tlustá, tak to poznat nebude dlouho).

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • babillage5.5.2017 13:59

    Jelikoz mam neco obdobneho za sebou, ale v roli "sestry", tak bych doporucila rict ji to jako prvni (treba po tech prvnich 3 mesicich, ne v 6.-7. prave kvuli jiz v jinem komentari zminenemu nastvani) a hlavne nejak separe. Pokud by reagovala stejne jako ja, tak to proste obreci a k tomu svedky, at uz z rodiny nebo houfu verejnosti, nepotrebuje.

  • slunickoL5.5.2017 12:42

    Zkušenost nemám, ale řekla bych to stejně (ve stejné fázi těhotenství - já po 3 měsících), jako kdyby sestra dítě měla (čekala). Ono jí to bude líto, že ona nemá, ale určitě by byla naštvaná, kdyby se to dozvěděla třeba v 6., 7. měsíci. Já bych teda na svou sestru naštvaná byla, že mi to neřekla.

  • jitkab19825.5.2017 15:19

    Ahoj, z vlastní zkušenosti bych řekla, že to rozhodně nemá cenu tajit. Švagrová otěhotněla v době, kdy my jsme se už dva roky snažili a měli za sebou několik nepovedených IUI a jedno IVF. Já jsem to v podstatě poznala hned, že je těhotná. Měla totiž zrovna měsíc po svatbě a já čekala, kdy to přijde, takže jsem viděla všechny náznaky, kterých si nikdo jiný nevšímal. Později jsem se dokonce dozvěděla, že jsem o tom byla přesvědčená ode dne, kdy si ona ráno udělala těhotenský test (byli jsme na oslavě tchýněných narozenin). Samozřejmě to část rodiny věděla a před námi to tajili. Když to tak shrnu, tak jsem sice na ni byla hrozně naštvaná, že jim to šlo takhle hned a obrečela jsem to, ale úplně nejvíc mě užíralo to, jak kolem mě všichni dělali, jakoby nic a já jim ani neřekla, že to vlastně vím. Bydlíme u manželových rodičů, kteří to věděli a ona samozřejmě často chodila na návštěvy. Já jsem se jí teda vyhýbala jak jen mohla, takže když tam byli, já tam ani nešla. Jednoho dne to manžel nevydržel a zeptal se tchýně, jestli je ségra těhotná, že já už to dávno vím. Hned druhý den přišli, aby nám to jako oficiálně oznámili. Byla jsem zrovna ve sprše a odmítla vylést ven. Oni spěchali, tak jsem si i oddychla, že se jim nemusím dívat do očí, když mi tu "radostnou zprávu" budou oznamovat. Takže ona si nakonec pěkně užívala svoje těhotenství a všichni kolem nás s ní (bydlím daleko od svojí rodiny, takže všichni, se kterýma se tu stýkáme ji znají). My si prodělali další nepovedené IVF, jedno povedené, ale v 5.tt zamlklé a pak konečně jedno, které vyšlo - potvrzené bijící srdíčko jsme měli den před tím, než švagrová porodila. Pak ze mě všechno tak nějak spadlo. Do dnes si říkám, že kdyby porodila dříve, než bych já otěhotněla, tak bych to asi psychicky už nezvládla.
    Jinak teď už půl roku navštěvujeme znovu CAR, abychom pořídili našemu už dvouletému prckovi sourozence, a kdo samozřejmě nás zase nepředběhl než švagrová. A jak jinak, než že je to zase tajemství. Naštěstí, když už toho jednoho prcka máme, tak to na psychiku není tak náročné.
    Každopádně jestli můžu radit, tak to určitě před sestrou netaj. Hlavně když už se to rozhodneš rodině sdělit, tak by to měla vědět taky, nejlépe jako první, jak to tu už někteří psali.

  • Ahojky, taky jsem po IVF a souhlasím s názorem říct jí to jako první. Počítej, že to možná neponese dobře, že i potečou možná slzy. Já to takto měla při každé kamarádce, které se povedlo. Všem jsem to vnitřně přála, ale nejvíc to samozřejmě každá přejeme sobě

  • souhlasím, že bych jí to řekla rozhodně dříve, než to bude viditelně poznat.
    sestra moje první těhotenství ořvala a dozvěděla se to když sem byla v nějakém 10tt.

    nechala bych to možná ke konci 1.trimestru a pak řekla (v té době už bude málo pravděpodobné, že to nevyšlo). bohužel to tak je, ale ty s tím nic nenaděláš, že jim IUI nevyšlo a vám přirozeně ano.

  • Byla jsem v podobné situaci. Jedno dítě už máme doma a v prosinci jsem zjistila, že čekáme druhé a kamarádka byla akorát po prvním pokusu umělého oplodnění a nezadařilo se. Jí jsem to řekla jako první a vzala to v pohodě a jí se hned v lednu na druhý pokus zadařilo. Jinak jsem v 7 měsíci a podařilo se mi to do minulého týdne před rodinou utajit. Jsem chudá a byla jsem vysportovaná, takže na mě to bylo brzy vidět, ale maskovala jsem to volnýma vytahanýma mikinama:-D

  • Petra355.5.2017 21:08

    souhlasím s ostatníma, určitě jí to řekni, ale počítej s tím, že bude třeba smutná, což určtě neznamená, že by ti to nepřála! já mám mladší sestru, která má 3 děti, to třetí se jim zadařilo "omylem",nebylo v tu dobu v plánu a já jsem po nkolika ivf, teď teda už těhotná, ale bylo to těžké, mnohokrát jsem to obrečela, ale to neznamená, že jsem jí to nepřála, to rozhodně ne

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 489 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist