Ivf

Otázku položila: Anonymní uživatelka #276730 17.7.2017 21:20

Čeká mě IVF a mám děsný strach. Každý mi říká, že pokud to nejde normální cestou, tak se proti přírodě nemá zasahovat a že je velké riziko, že by se miminko narodilo s nějakou vadou, chápu že se to stát může i během normálního početí, ale straší ně, manžela jaki oporu mám jen přez smsky, jezdí zájezdy a je doma cca 2 dny v měsíci. Jaký ratolesti se vám po IVF narodily ..děkuji za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • eleyne118.7.2017 11:13

    No jo, někteří lidé jsou takový, mají řeči, jak se fo nemá, jak je to nepřirozené a špatné. Ale kdyby oni sami nemohli mit děti, nebo někdo z hodně blízké rodiny (sestra, dcera, syn), tak by otočili o 180 stupňů a najednou by bylo ivf přípustné.
    Nic si z takových keců nedělej. Když miminko chcete a normálně to nejde, tak není co řešit ;-). Jdi do toho. :-)

  • Pokud jiná cesta není tak do toho běžte beze strachu. Strach je negativní emoce která vám opravdu nepomůže k miminku. Jinak co se týče názoru na umělá oplodnění. ..tak ten mám rozporuplný. Beru to trosku tak ze vše umělé není přirozeně a rizika tam určitě jsou...a také si myslím ze se o tom moc nemluví neboť je to proste Mega byznys.

  • Petra3517.7.2017 21:47

    já jsem ve 21.tt po ivf a miminko je v pořádku a už se na něj moc těšíme :-) že vy se po ivf rodilý postižené děti, to jsem nikde neslyšela. Moc držím pěsti :-)

  • Kamkri18.7.2017 7:34

    Ahoj, já jsem teď po 1. ivf a čekám na výsledek. Není se čeho bát. Postižené děti se kvůli ivf nerodí - to riziko je naprosto minimální (nebo rozhodně ne větší, než při přirozeném početí). Co se týče "přírody". Pokud máš zůstat bezdětná a "příroda" to tak chce, tak se nepovede ani ivf. Já bych si ale vyčítala, kdybych nezkusila všechno.
    hajtlik Jsem katolička ;-)

  • Veronika3218.7.2017 12:52

    Máme doma po Ivf dcerku a můžu říct,že to bylo to nejlepší rozhodnutí co jsme udělali, dcerka je v pořádku, inteligentní, v některých věcech napřed, zdravá. Jinak než jsem šla na Ivf prošla jsem kdejaké diskuze a na toto jsem fakt nenarazula. Riziko po Ivf že se narodí postižené dítě je miminální, spíš pro matku to představuje větší hormonální zátěž, ale co pro dítě neudělat, že. Jinak co dnes není byznys. Pokud manžel souhlasí tak do toho běžte

  • A.t.i18.7.2017 15:41

    Mám syna po ivf a je naprosto zdravý. Řekla bych, že je na tom daleko líp, než starší syn, který byl pririzenou cestou. Starší má zrakove vady, mel alergii na mlecnou bilkovinu, onemocnění nervů, které ovlivňují pohyblivost svalů... Syn, který je po ivf, kromě běžných nemoci, nemá nic. Ale ja to snášela hůř. Těhotenství, poporodni deprese... Ale jestli to nejak souviselo s tím, že jsem byla plná hormonů, netuším.

  • Škoda, že jste si to nenechali jen pro sebe, nikomu jinému do toho nic není. Každý má právo volby, ne? A kdo to říká, někdo kdo otěhotněl v pohodě nebo kdo ještě dítě nechce, ne? :-( Hlavně bud v klidu a nestresuj se. I u přirozených otěhotnění jsou vrozené vývojové vady. Při IVF se vyberou ty nejlepší vajíčka a spermie. Nás to asi taky čeká, naštěstí nikdo z nejbližších s tím nemá problém (jen takový to nemysli na to a půjde to...). Opravdu je to věc tvoje a tvého muže. Víš, kolik dětí by bez pomoci nebylo? Pokud někdo bere IVF jako nepřirozené, tak prosím, jejich názor. V tom případě ale nebudou úplně přirozené ani transplantace, ne?

  • Laurisska18.10.2021 16:56

    Sestra má ivf za sebou a narodil se jí krásný zdravý chlapeček, takže bych se tím, co si napsala vůbec netrápila :) byla na klinice ivf Zlín jestli ti to pomůže

  • hajtlik17.7.2017 22:05

    Také jsem to nikdy neslyšela :) Asi jen pověry zapřísáhlých katolíků :D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 559 odpovědí a 409 734 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist