Infekční mononukleóza

Otázku položila: Bývalá uživatelka #31409 30.3.2011 15:54

zdravím:)

Před měsícem a něco mi zjistili infekční mono, jsem na dietě a 5 týdnů jsem byla doma. Jak dlouho trvala únava? Jsem teď pár dní ve škole a je to pro mě dost vysilující a děsím se, že by to tak mohlo být ještě dlouho.
A nemáte někdo nějaké dobré recepty? Mám totiž pocit, jako by všechno z diety bylo takové nenasycující :D
Myslíte, že by po nemoci bylo dobré zajít třeba na imunologii a brát nějaké vitamíny a tak?
Díky moc za všechny typy a rady! Budu vážně vděčná!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já když měla inf. mononukleozu ( pravda to už je před 15-ti lety ), tak jse cca týden ležela v nemocnici na infekčním, pak brala nějaké léky, měla špatné jaterní testy - tou nemocí, takže dieta celkem dlouho, ale už nevím jak. A tak sem to nějak přetrpěla, na imunologii sem nebyla a ani jiné vitamíny nebrala. a jsem OK. Parádně sem zhubla ( cca 15 kilo ) a od té doby to nenabrala a byla jak vyžle.

  • já bych ti doporučila se co nejvíc šetřit...mě dr. poslala po měsíci neschopenky do práce, i když jsem se necítila ok a mononukleózu mám stále...nevím kolik ti je, ale čím jsi mladší, tím lépe se s mononukleózou tělo popere...Dietu mi žádnou nedoporučili, i tam možná byla chyba, takže bych ti doporučila jíst co nejvíc ovoce, zeleniny, ale jen té nenadýmavé. Čím bude dieta přísnější, tím lépe. Vynech tučné, mastné, smažené, pečené. Na internetu jistě najdeš recepty na jaterní dietu. Můžeš pít i jaterní čaje. Hlavně se šetři, rozhodně minimálně 3 měsíce vůbec necvič, tím se akorát vysiluješ :-)
    Já jsem od "monči" vychrtlá ještě víc než jsem byla, bohužel nemám chuť k jídlu a po některých jídlech mi je špatně, takže to asi jen tak nenaberu...Co se týče imunologie, potřebuješ žádanku od obvodního lékaře...Když uzná imunolog za vhodné, předepíše ti nějaký lék na posílení imunity, aby se s tím tělo lépe popralo. Z vitaminů bych ti doporučila hlavně B-komplex a vitamin C, případně další antioxidanty....
    Hlavně se snaž vše dodržovat jak nejlépe ti to půjde. Po mononukleóze se totiž často opakují různé infekce, chytneš co potkáš ;-) Není problém 4krát do měsíce marodit, takže pokud se cítíš unavená, raději si zaskoč za lékařem, vyhneš se pozdějším komplikacím...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 209 otázek, kterým se dostalo 271 548 odpovědí a 409 726 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist