Individuální studijní plán

Otázku položila: Anonymní uživatelka #224346 15.2.2017 11:47

Ahoj,
nikde jsem nenašla, jak to je, tak se zkusím zeptat - třeba tu někdo bude vědět.
Studuji prezenční studium, pobírám sirotčí důchod a jsem na mateřské. Protože tento semestr (poslední) jsme se s partnerem nedokázali sladit, aby mohl hlídat, potřebovala bych zažádat o individuální studijní plán, abych mohla být doma s miminkem a odstudovat konzultačně.
Chtěla bych se zeptat, jestli tím nepřijdu o statut studenta a tedy o sirotčí důchod?
Předem děkuji za odpovědi.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Thea1415.2.2017 20:07

    Neváhej a zeptej se sekretářky katedry nebo na studijním oddělení. Každá škola i každá katedra to mívá totiž jinak ;-) Někde individuály vůbec nevedou, někde převádí na distanční formu (ale to pak nemáš ten statut). Ale většinou to jde. S individuálem jsi stále studentem prezenční formy, takže by měl platit i statut studenta.
    U nás na katedře třeba dálkové studium vůbec není, takže když někdo potřebuje, individuál není více méně problém, jen si musíš sama oběhat všechny vyučující a domluvit se, jak ti uznají jejich předmět, když nebudeš mít splněnou klasickou docházku (pokud se na ni hledí). U nás běžně vyhovují u zdravotních důvodů, závažných rodinných důvodů, u pracovních moc ne. Je to o domluvě a o lidech. Kámoška třeba vážně onemocněla a lítala po dokotorech. Individuál si vyřídila - jeden učitel byl trochu proti, ale protože ostatní neměli problém, vedoucí katedry se přimluvil a prošlo to ;-) Kámoška pak v klidu dostudovala i když musela pravidelně na kapačky do nemocnice.
    Takže bych se šla aktivně vyptávat co a jak, za to nic nedáš a dozvíš se, jaké máš možnosti. ;-)

  • Francy15.2.2017 12:58

    Nejsem si jistá, ale na vysoké jde pouze změna z prezentační formy na dálkovou ne? Individuální plán je na střední, ale nejsem si jistá. Ale pokud by si přešla na dálkovou formu studia, tak statut studenta padá

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 748 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist