Imunita děti

Otázku položila: Bývalá uživatelka #174927 5.9.2019 20:21

Dobrý večer, už jsem zoufalá.. Dcerka bude mít v lednu 5 roků. Loni byla ve školce a k naší smůlu dostala laryngitidu. Nebo spíš ji chytl syn u dr v čekárně a dcera to dostala od něj a od té doby se to vezlo... Prakticky 5 měsíců si to přehazovali. Dcerku jsem nakonec ze školky odhlásila, protože byla víc doma jak tam. Od jara byl klid. Byly jsme i na alergologii a nic jí nezjistili. Zatím ale nedýchala do té trubičky. Na doporučení jsme začali užívat imunoglukan. No dcerka nastoupila v pondělí do školky, včera po vyzvednutí měla malinko rýmu a dnes jsem si ji vyzvedavala a 38,5 🙁 úplně se bojím že se to bude celé opakovat. Loni to pro mě bylo dost náročné jak fyzicky tak psychicky. Dokonce se mi kvůli tomu objevila epilepsie. Syn nastupuje do školky od března a já do práce a vůbec netuším co budu dělat když bych měla být věčně na paragrafu... Měli jste nebo máte někdo podobný problém? Co dělat? Jak to řešit?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sono26.9.2019 1:27

    Ja som práve čítala, že to nieje prenosné ochorenie, pritom je vírusoveho pôvodu, tak neviem.
    Dcéra mala prvýkrát ako rok a niečo odvtedy párkrát a potom už vyše roka nič. Ono to má dosť recidivu a odštartuje ju aj sopel. Čiže pár dni nádcha a bum už strašný kašeľ, horúčky. Podporiť jedlom A ovocím pohyb na čerstvom vzduchu, proste imunita a zvlhčovať vzduch. Ono aj pobyt v obchodnom dome mmjdj odštartoval chorobu. Ale fakt dlho nebola chorá, čomu sa teším.

  • Petrakim6.9.2019 9:06

    No moje Míša chytla v 8mi měsících taky laryngitdu a od té doby se to s ní střídavě táhlo až do května letoška!!. Vždy to chytla, když lehce prochladla (a já jsem to stejné - nenakazím se od druhého, ale při již mírném prochladnutí - je to takový vnitřní pocit, že mi je zima třeba hodinu), nikdy ne od někoho kolem sebe (chodily jsme pravidelně plavat a i nyní budeme, v kolektivu byla každý týden pořád).

    Imunoglukan nám nepomohl brali jsme 3-4 měsíce, efekt jsem čekala po tom druhém měsíci). Takže jsme to nahradili posléze laktobacily a kolostrem od Advanced (doporučila kamaůrádka, její děti po tom nemocnili, ale každému to nezabere, je nutné to brát taky ty dva měsíce). Je pravda, že toto jsme zahájili někdy během dubna a následná nachlazení jsme zvládali doma během 3-4 dnů namísto 7-10 dnů. I náběh na laryngitidu na začátku května ustála a dvoudenní dusivý kašel ustal. Samozřejmě je nutné dávat dost ovoce, zkusit různé formy - do jogurtu namixovat, do kaše ... krajně nějaké vitamíny???? Samozřejmě doma hodně zvlhčovač (my během toho května měli zvlhčovač přes noc puštěný a prádlo kolem postele ověšené). Myslím si, že i to plavání jí hodně pomáhalo, protože se otužovala, bazén pro děti od 1 roku měl kolem 27 stupňů, kdežto dřívější kojenecký 33. Navíc ty školky jsou vskutku ošemetné - děti se sebe pořád dotýkají a ty bacily si předávají přes den natolikrát, proto děti, co do 3 let třeba jsou zdravé, tak pak jsou nemocné - tu dávku "bordelu za den" prostě už neustojí.

  • petulka66.9.2019 19:34

    Mě se z dětských laryngitid - kdy jsem několikrát byla i v nemocnici, nakonec vyklubalo astma - jedni doktoři to vůbec neřešili, pak mě naši vzali jinam - a najednou byl závěr astma... Po léčbě astmatu se uz nikdy laryngitida neobjevila

  • terryk7.9.2019 13:42

    My to máme dost podobně. Syn minulý rok nastoupil do školky, přičemž od ledna tam chodil vinou nemocí jen velmi sporadicky, většinou tak týden v kuse, než přišla další choroba. Po dubnových neštovicich a následné rýmě jsem to vzdala a od půlky května ho ze školky stáhla úplně. A od té doby byl cajk. Teď trošku popotahuje a já se děsím, co přinese další rok ve školce. Nicméně zůstávám tak trošku optimistka, že už to snad bude lepší. Že to nejhorší kolečko nemoci si dítě vyzere první rok a pak už to jde k lepšímu. A když má do toho dítě mladšího sourozence, kterého pravidelně trénuje donesenymi chorobami, pak to druhé dítě bude do školky nastupovat už odolnější :-) co se týče imunity, syn zatím absolvoval pouze vyšetření nosní mandle, ta je ok. S doporučením na imunologii zatím čekáme, zkusíme, co bude letos. Od dr dostal doporučení brát beta glukany a vitamín C (třeba ten imunoglukan nebo multiimun) a vitamín D (vigantol). Nezbývá než vytrvat, některé děti jsou prostě náchylné na nemoci (syn je jeden z nich, celkově křehká tělesná konstrukce), a třeba si i říkat, že každá taková rymicka posiluje imunitu proti mnohem horším chorobám. A pak je mi útěchou i to, že ti největší chcipaci se většinou doziji nejvyššího věku :-)

  • Syn byl ve školce také pořád nemocný. První rok byl víc doma než tam. Zkoušela jsem všechno možné. Kamarádka mi pak poradila rakytník, který je na posílení imunity dobrý. Koupila jsme nám proto šťávu z rakytníku z https://www.herbavis.cz/ a pijeme ji celá rodina. Pijeme ji raději i v létě, aby byla naše imunita připravená na zimu. Musím říct, že od té doby, co šťávu pijeme, tak se naše imunita zlepšila. Zkusila bych rozhodně nějaké přírodní produkty. Já osobně těm chemickým moc nevěřím.

  • umka27.7.2022 21:11

    Máte něco pro děti na imunitu? A existuje něco přírodního?

  • Karlina28.7.2022 6:02

    Na posílení imunity dávám dětem Altaherba sirup ze 14 bylin.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 197 otázek, kterým se dostalo 271 489 odpovědí a 409 679 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist