IVF

Otázku položila: Bývalá uživatelka #196025 19.6.2021 22:40

Dobrý den, podstoupily jste někdo IVF? Na co se připravit, jak dlouho to trvá a zadařilo se Vám?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já teď po ivf čekám 2 dítě ;-) na začátku to bylo u nás trochu zdlouhavé, po roce snažení jsme šli do centra, nejdřív pár konzultací, manželovi vyšetření spermiogramu, mě sledovali cyklus, zkusili jsme 4x IUI a teprve pak jsme se k ivf odhodlali.. pak už to ale šlo rychle a dost se nám ulevilo když jsme se tak rozhodli protože se konečně začalo dít něco z čeho byly výsledky:-) samotné ivf je hotové v rámci jednoho cyklu, respektive 1 a půl když ti předepíší dlouhý protokol na injekce, dostaneš ty injekce v takovém peru které si budeš vždycky večer píchat do břicha, není to nic příjemného ale přežít se to dá.. pak 1 nebo 2 kontroly jak ti rostou folikuly a podle toho naplánují zákrok, narkóza je na chvilku a pak se tam 2 hodiny leží než tě pustí domů.. vajíčka ti oplodní spermiemi které manžel odevzdal v průběhu tvého zákroku a pak pár dní (3 jsou myslím klasika, když si zaplatíš prodlouženou kultivaci, to jsme měli my, tak je to 5 dní) ti jedno vrátí zpátky a pokud zbydou nějaká další hezká tak si je můžeš nechat zamrazit na další pokusy ;-) nám první čerstvé nevyšlo, 2 pokus ze zmraženého máme dceru, po 2 letech další pokus ze zmražených nevyšel, pak byla nová stimulace, první pokus sice vyšel ale zamlklé těhotenství, 2 pokus potrat v 6 tt a z třetího pokusu teď čekám druhou dceru a ještě nám zbyly zmražené 2 dávky kdybysme chtěli ještě 3 dítě :-) klidně se ptej jestli tě něco zajímá, hodně štěstí ;-)

  • Ahoj, je toho veľa... Budeš mať, podľa veku a produkcii vaječníkov krátky, alebo dlhý protokol. Takže je na posúdení lekára, ktorý ti vyberie. Pichaju sa injekcie do brucha a chodiť budeš pravidelne k lekárovi podľa výsledkov krvi a folikulometrii. Ja som si pichala injekcie večer... Je to dosť nepríjemné, treba si mastit bruško, ale nakoniec som aj tak mala na ňom modriny. Keď budú vajíčka zrelé, tak si pichnes pregnil a ideš na kliniku. Vajíčka sa vyberajú v anestézie. Trvá to ale krátko. Po pár hodinách ideš domov, partner predtým odovzdá spermie. Za pár dní ti zavolajú, ako ste na tom... Koľko bolo vajíčok, koľko sa podarilo oplodnit... A potom koľko prežilo predĺženú kultivaciu, čo určite odporúčam. A za 5 dní vložia embryjko do maternice, to už bez anestézii a pichnu ti progesteron. Potom si už iba vkladás progesteron ozve tabletky do posvy a čakás na //. Za 2 týždne ta objednajú na krv na Hcg. Netestuj sa ale priliz skoro. Ja som mala až 8.den po vložení dusíka.
    Absolvovala som 2 stimulácie. Z prvého 7 vajíčok, 4 folikuli, 1 kvalitné embyo, ale vklad nevyšiel. Druhá stimulácia 3 vajíčka, z toho 3 kvalitné embya, hneď z prvaho mame zdravé babo a 2 zmrazené... A špekulujeme co ďalej. Za mňa to bolo 1.krat absolvovať hrozne... Druhýkrát som už vedela do čoho idem. A bolo to v pohode. Určite sa pytaj... Budeš určite viac v pohode, keď budeš vedieť co ta čaká.

  • Zdravím, já jsem teď čerstvě po IVF, je to dva dny. Celý proces trval asi 2 měsíce - vyšetření, stimulace, odběr vajíček a samotný transfer. Byla jsem na klinice europeivf.com a vřele ji můžu doporučit, hlavně paní doktorku Krutinovou, ta je fakt úžasná.

  • Karlina25.8.2022 20:52

    Já jsem byla na umělém oplodnění a povedlo se nám. Po dlouhém snažení.

  • andulkaa26.8.2022 6:38

    Tak to moc gratuluji a kde jste byli?

  • Karlina12.9.2022 18:33

    Byli jsme u www.ivf-zlin.cz, byla jsem moc spokojená. Velmi milý přístup a dobře nám vše vysvětlili.

  • andulkaa18.9.2022 18:27

    Děkuji, já se musím někam objednat, asi půjdeme sem, nemáme to úplně blízko, ale stojí nám to za to.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 738 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist