IVF

Otázku položila: Bývalá uživatelka #31502 7.6.2011 13:59

Ahoj holky,prosím vás o radu a zkušenosti... Zítra jedeme do nového centra,protože s tím původním nejsem spokojená ( A to jsme tam byli jen 2x )... S přítelem jsme včera tak nějak diskutovali,že by možná bylo jednodušší a rychlejší vynechat IUI a jít rovnou na IVF... Je tam větší pravděpodobnost,že se to konečně podaří. No a mě by zajímalo,jak dlouho trvá než to schválí pojišťovna,jestli budu kvůli tomu muset na neschopenku a podařilo se to někomu hned na poprvé? Moc díky za každou odpověď :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já byla na IVF jednou, ale bohužel se nezadařilo a bylo z toho chemické těhu. A teď mě bude čekat začátkem července pokus č. 2. Na schvalování pojišťoovnou jsem nikdy nečekala. Prostě jsem tam měla přijet asi tak týden před ms a dostala jsem rozpis s léky, které jsem měla užívat od 2 dne ms, průběžně jsem jezdila na ultrazvukové kontroly a cca za 15 dní byl odběr vajíček a spermiek. No a za 3 dny mi je vracely zpět. Od odběru jsem byla už na neschopence, protože pracuji mezi ment. postiženými a tak tam je riziko aby mne někdo neuhodil atd. Jinak snad dávaj neschopenku od ET, protože po něm jsem měla přísný klidový režim 5 dní, tak že jen ležet max. na WC či do sprchy.
    Přeji ti ať ti to v novém centru víc vyhovuje a hlavně ať se co nejdřív zadaří :-)

  • Lucie.S7.6.2011 17:38

    Ahoj Luci,
    no tak o mně už asi víš, že jsem po IVF, pvním a podařeném..:D. Co se týká tvé otázky. Všechno uvidíš až po vyšetřeních tam. Oni tě nikdy nepoženou hned do IVF, nejprve budou zkoušet šetrnější metody, hormonální léčba, IUI a až naposledy umělko. myslím, že by jsi musela být případ, kterému už fakt pomůže jen umělko a nebo asi bude záležet na domluvě mezi tebou - manželem či přítelem a doktory. No, s pojišťovnama je to různé, opět záleží, u které jsi. Já například u 213 a to znamená, čekat na schválení 3.měsíců. Jako klasicky, pojišťovny na to mají i 30dní. Takže opět neboj, doktoři vše mají v PC, znám to od sebe a vidí, kdy je třeba o schválení požádat, takže po potebných vyšetřeích tě budou informovat a vše zařídí sami. Znám i holku, která byla u jiné poj. a té to prostě schválili a ona už nemusela po uplynutí 3.měsíců žádat znovu...., takže záleží na pojišťovně.
    Takže, nejprve podstupne potřebná vyšetření, třeba se opravdu zjistí, že IVF - ko nepotřebujete a otěhotníš díky Clostíku a nebo IUI !!! Přeju hooodně štěstíčka !!! Lúca..

  • Ahoj. Nám bylo doporučeno IVF hned. Byla jsem totiž na laparoskopii,při které mi museli odstranit jeden vejcovod. Nám se podařilo hned napoprvé. Teď jsem v 5tt. Na pojišťovnu jsme taky nemuseli čekat. Jen v centru ti předepíšou léky atd.To stejný,jak píše kulicka. Já jsem od začátku procesu na marodce. Oni se ptají,jestli chce člověk marodku nebo ne.Já si to nechala napsat,už jen proto,že si člověk musí píchat injekce do břicha a to u mě v práci nešlo. Zatím jsem na marodce,tak uvidím,jestli mě pošlou do práce a nebo zůstanu na rizikovým. Já jsem teda po ET nemusela ležet. Doktorka říkala,že se má člověk chovat,tak,jak normálně.Akorát se nesmí tahat s těžkýma věcma. Tak drží palce,ať se brzy zadaří.

  • Lucie.S7.6.2011 18:20

    No, ale mně taky dali ven levý vejcovod a srůsty a přesto jsem ještě šla na IUI..takže to je sporné...ono opravdu záleží na tom, co tobě nebo tvému příteli bude..jestli vám něco bude.
    Já teda na marodce kvůli injekcím nebyla a ani mně to nenapadlo, pícháš si je 2x denně, takže ráno a večer..:D a navíc, záleží zase asi injkce a já měla Puregon pero a to jsou takové pidijehličky, jéjky, to je jako pro cukrovkáře do prstu, známá si to píchala v práci.., ale někdo může mít injekce jiné, takže to je potom na zvážení, zda marodku nebo ne. Já ji neměla.Jinak, já mám taky rizikové a nemocenskou by mi taky klidně dali, ale pracuju doma ve firmě, takže jsem slíbila, že klid dodržovat budu a taky že se rozmazlovat nechávám...:D..co by ne...D a chovám se taky normálně, dělám věci jako předtím, jen teda taky netahám těžké věci..:DJo a marodku jsem já nechtěla ne proto, že jsem doma. Doma by mi to taky prospělo, protože doma je to zase jiné, než u zaměstnavatele, ale měla bych vycházky třeba jen 4 hodiny a to já nechtěla...:DDDDDD Chci jít ven kdy já chci a nebát se kontroly...:DDD

  • My sli jednou na IUI a pak jsme hned rekli doktorovi, ze jdeme do IVF a nic nenamital. Pojistovna to myslim schvalovala 2 tydny co ja vim, ale to si centrum uz resilo samo. Povedlo se na poprve a ted jsme 10+4tt. Celkem jsem mela 6 dnu dovolene a to 1 den pred punkci a 5 dni po transferu. Jinak ted normalne pracuji, i kdyz me samozrejme nabizeli neschopenku. Ja vsak nemam zadne problemy (tuk tuk do stolu) tak pracuji a pripada mi to lepsi, doma bych se asi zblaznila. Drzim pesti

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 210 otázek, kterým se dostalo 271 553 odpovědí a 409 730 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist