IVF

Otázku položila: Anonymní uživatelka #39537 24.4.2011 12:34

Ahoj holky, ve čtvrtek jsem byla na punkcích. Povedlo se nám jedno vajíčko... jsme za něj rádi. Vývoj po oplození proběhl jak měl. Včera jsem byla na transferu, tedy 3. den.Velikonoční vajíčko je tam kde má být...) Mám zavádět Crinone. Žádné extra pocity nemám.. jen sem tam píchne v podbřišku, ale nemyslím že by to mělo souvislost.
1. trensfer před rokem - také jedno vajíčko proběhl 6. den a nechytlo se. Myslím, že ten 3. by to mohlo být třeba lepší..?? jako že by si toho nevšimlo, že bylo chvilku mimo :))
Ale na co se chci zeptat. Můžu něco udělat pro to, aby byla šance ještě větší ? Myslím třeba nějaké cviky. Už bychom si to myslím zasloužili.. Díky a hezké Velikonoce

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko24.4.2011 13:55

    Tak cviky žádné nepomůžou. Je to zkrátka o tom, že když se to má chytnout, tak se to prostě chytne. Rozdíl mezi 3denním a 6denním embryem je z hlediska embryologického v tom, že u 6denního je možnost vývoj embrya déle sledovat; taky se jedná již o tzv. blastocystu, která by se již měla uhnizďovat. U 3denního musí ještě embryo podstoupit několik dělení, než k uhnizďování dojde. Nicméně vše má své pro i proti. Do 6denního stádia taky nemusí mimo dělohu dorůst všechna embrya, kdežto v děloze - přirozeném prostředí - by možná mohla. Ale to nikdo neví. Zkrátka když se jedná o zdravé embryo, tak se chytne nezávisle na tom, kdy bylo transferováno. A kdyby se nechytlo, taky to není nic nepřirozené - to se děje zcela běžně. Ono většina všech těhotenství zanikne dřív, než na to žena vůbec přijde. Akorát to po IVF zamrzí po všech podstoupených peripetiích víc, než když to jde přirozeně. Ale tím se nenechej rozhodit a moc nad tím nešpekuluj, nech to plynout. ;) Transfer byl, tzn. že embryo je určitě kvalitní a má potenciál se vyvíjet. Moc se nenamáhej, ale ber to tak, že nejsi ani nemocná. Venku je krásně, užívej sluníčka, dopřej si třeba krátkou procházku nebo posezení někde v hospůdce na zahrádce. :) Chce to hlavně pozitivně myslet. Vždyť v podstatě už těhotná jsi. ;) Ať se embryu u Tebe líbí a dá o sobě co nevidět vědět 2 čárkami na testu. Držím pěsti!

  • To je už mezi nebem a zemí...Já Ti přeji to nebe.Hodně štěstí .Mooooc Ti ho posílám...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 214 otázek, kterým se dostalo 271 562 odpovědí a 409 744 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist