III. trimestr

Otázku položila: Bývalá uživatelka #29722 15.1.2012 15:38

ahoj, v knížce jsem si přečetla, že když si chci např.: odpočinout, mám si lehnout (to je jasné :-D ), ale dál tam je napsané, lehněte si na bok nebo na záda (pokud ale nejste ve III. trimestru nebo je vám to nepříjemné). Nevím, jestli si to vykládám dobře, ale chápu to tak, že když už jsem ve III. trimestru, neměla bych ležet na zádech, ale jenom na boku? Je to tak? Děkuji za rady

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • cudla15.1.2012 17:09

    no ono to ležení na zádech se nedoporučuje taky proto,že děloha s plodem utlačuje dolní dutou žílu,kterou vlastně proudí krev z dolní poloviny těla zpět k srdci - takže z toho důvodu je nejvhodnější poloha na levém boku.

  • Lez tak jak je ti to prijemne. Nekomu ve tretim trimestru vadi lezet na zadech, ze nemuzou dychat,ale me to treba nevadilo, mohla jsem lezet jak jsem chtela, tlacil me vsude stejne :-))

  • Mně nešlo ležet moc na zádech, protože se mi strašně špatně dýchalo. Ten třetí trimestr je spíš o tom, že než abys ležela v nějaké doporučené poloze, ležíš tak, aby to pro tebe bylo co nejméně namáhavé a co nejvíce příjemné.

  • Simone15.1.2012 15:42

    No ono ti to hlavně už nebude ve III. trimentru ani příjemné - hůř by se ti dýchalo. Já ještě těhotná nebyla, ale co vím od kamarádek, tak ve třetím trimestru (a hlavně na konci) už pořádně nejde ležet jinak než na boku, případně na zádech, ale jakoby v polosedě.

  • Já třeba mohla ležet jen na zádech a se zvednutýma nohama.
    Na boku mě malej fakt hodně kopal, na břichu to nešlo a na zádech jsem sice přes břícho neviděla na telku, ale malej byl spokojenej.
    Nohy jsem měla zvednuté, protože mi otékaly.

  • Když sem byla ve třetím trimestru a lehla si na záda začelo mi být mdlo, a hrozně špatně se mi dýchalo. Jinak to nijak nebezpečné není, pokud ti to nevadí.

  • já jsem ve 28tydnu a kdyz si lehnu na zada tak me pak boli..ale kdyz mimi kope tak na nich stejne lezim a ruce mám na bříšku :-D ale že by se to nemohlo jsem ještě neslyšela...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist