IDEALICA - má někdo zkušenosti?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #271780 12.8.2020 14:22

Zkoušel někdo? Včera na mě vyskočila reklama. Normálně teda takovým věcem nevěřím, ale začínám být zoufalá ze svojí váhy :(
Prosím nepište mi návody, jak normálně zdravě hubnout. To všechno vím, před lety jsem hubla s výživovou poradkyní... Ale teď jsem v úplně jiné situaci a nemám na to všechno psychickou sílu. Můj největší problém jsou šílený chutě na sladké, kterým neumím odolat (trvá to už asi rok). A jednou z vlastností Idealica je právě omezení chuti na sladké.
Jinak bude mi 40, jsem do konce letošního roku na rodičáku a už vlastně půl roku mám doma dvě děti z toho to starší nezvladatelné, takže si obaluju prostě nervy sladkým :( Když nic nekoupím a přijde to na mě, tak jsem schopná sníst třeba krabici granka, který je doma vždy.
Klidně mi dejte i jiný tip, jak se závislosti na sladkém zbavit.
Díky :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • babillage12.8.2020 14:53

    Zkusenost nemam.
    Podle slozeni je to zel.caj, l-carnitin a chrom plus nejake dalsi slozky z cizokrajnych rostlin, ktere (asi) neublizi, ale dle meho nazoru ani nepomuzou.
    Osobne mam zkusenost, ze u dlouhodobeho nepravidelneho a nevyvazeneho stravovani mam obrovske chute na sladke. Mozna v tom bude i vas problem. Kazdopadne pry prave chrom omezuje chute na sladky.
    Idealica - maji zvlastni webovky. Zadny primy kontakt, webhosting, spatny preklad (napr. cituji "urychluje suseni tela")... ...no nevim, pusobi to na me velice "nekorektne".
    Suma sumarum, neprijde mi to jako rozumna investice, ale jako zdimacka penez.

  • Souhlasim s vyse uvedenym. Vim ze to nechceš slyset, ale cesta je fakt asi jen jedna a to zdrave stravování. Nejen zdrave, ale hlavne vyvazene. To vim z vlastnich zkusenosti, ze kdyz jim nevyvazene, tak me pak nahaneji chute. A pokud chces neceho dosahnout, musis se proste sebrat a dat do toho trochu odhodlání a discipliny. Vim ze je to tezke, ale podobnych strasaku je v zivote nespocet, ale kdyz chceš, jde to. Ja takto skoncila s kourenim a vim s jistotou ze nadobro.
    Ruzne diety a slibne produkty zarucujici ubytek vahy mozna zafunguji, ale je to jen na docasnou dobu. Prece nikdo nemuze verit tomu ze kdyz se pak vrati k normalu ze ty kila nenabere zpatky... Sama se v tom patlam v tom hubnuti. Ale vim ze za neuspech si muzu sama. Vim jaka je spravna cesta. Ale jedine proc nejsem uplne uspesna je to ze nekd proste povolim ve sve vuli. Zaklad je si to usporadat v hlave.
    A o pohybu snad ani neni treba psat, ten je samozrejmy. Neni nutnw makat kazdy den, postaci pulhodinka parkrat do tydne a rozdil bude znat..

  • pokoušela jsem se v poslední době zhubnout několikrát, povedlo se shodit pár kilo a skoro hned je zase nabrat zpátky. Až teď jsem se kousla a přes prázdniny jsem se do toho pustila. Vždycky jsem se po pár dnech strašně trápila a nešlo to dál, teď zatím dobrý po měsíci a půl mám 6 kilo dole. Pohyb jsem zatím nepřidávala, k tomu se nemůžu dokopat, krom sladkostí jím skoro stejně jak předtím, jen menší množství a v jiných časových intervalech, necpu se na noc. Sladké si dám, ale třeba kousek ovoce nebo doma upečené buchty a úplně mi to stačí. Vše mi teď přijde strašně přeslazené, vnímám tu sladkou chuť úplně jinak. Odbourala jsem jakékoliv jídlo mimo domov, nosím si sebou svačinky i do práce, aby mne to nesvádělo chodit do kantýny, tam mají spoustu dobrot. No a na mlsání mám na stole nachystanou mističku se zeleninou a celý den po chvilkách ujídám. Dřív jsem lovila čokoládu ze šuplíku a tabulka padla jak nic. No a hlavně doma ani v práci nemám nic, co bych si mohla dát na zahnání chuti, tak jako dřív, to šuplíky přetékaly. Začala jsem pít vodu s citrónem místo sladkých limonád.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 206 otázek, kterým se dostalo 271 519 odpovědí a 409 719 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist