Hypotéka v roce 2019

Otázku položila: Bývalá uživatelka #44875 18.5.2019 21:02

Ahoj holky je tu někdo kdo řešil hypotéku a neměl 10% vlastních financí? Koupě RD

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Co mě napadá, je jestli je možný si to nějak půjčit. Ono stačí bance poslat výpis z účtu, že ty peníze na účtu máš, pak to můžeš zas vrátit zpět.

  • Taky momentálně žádáme o hypotéku. Chceme stavit rodinný dům za cca 5 mil. Byli jsme zatím v Raiffeisenbank a ČSOB (Hypoteční banka). V Raiffeisenbank nám půjčí 90%, standardně chtějí těch 10% doložit buď finančními prostředky nebo zástavou nemovitosti. V našem případě těch 10% dokládat nechtějí, protože vyhodnotili naši bonitu jako vysokou (a to jsem na RD a počítali mi příjem jen cca 8tis.). My sice finanční prostředky máme, ale chtěli bychom je využít na koupi auta. Bylo nám řečeno, že 3 měsíce od vyřízení hypotéky si můžeme vzít ještě doplňkový úvěr ve výši těch 10% a použít to na dostavbu domu. Prý se to tak běžně dělá. V ČSOB nám nabídli 100% úvěr. Abychom ale dostali celých 5 mil, musíme zastavit nemovitosti v hodnotě cca 7,5 mil, což je problém. Jinak nám půjčí 90% a zbylých 10% chtějí doložit pouze penězi (zástavu nemovitosti neberou). Stačí jím doložit výpisy z našich účtů, spoření, penzijních připojištění apod. Netřeba peníze posílat na jeden účet. A co nás překvapilo úplně nejvíce, tak lze na doložení použít i výpisy z účtů, spoření, penzijních připojištění od rodinných příslušníků a kamarádů. Ti se údajně jakoby zavazují, že nám v případě nouze peníze půjčí. Jestli tomu tak bude, nebo ne, už pak prý nikoho nezajímá. Navíc v ČSOB teď od května nově uznávají mateřskou a rodičovskou ve výši, která je skutečně čerpána. Mně uznali příjem 22tis, což nám pomohlo k lepším podmínkám i vyšší hypotéce. Co se týká úroků, tak od Raiffeisenbank nám nabídli nižší. ČSOB je ochotná nám dát ještě nižší, ale za podmínek - zřídíme si u nich účet a životní pojištění. Chystáme se asi tento týden do Unicreditbank, tak pak případně můžu napsat poznatky i z tama :-) Chtěli jsme i do Airbank, ale údajně půjčují pouze na koupi, nikoli na výstavbu. Ve vašem případě bych to určitě zkusila i tam. Už dříve jsme se byli ohledně hypoték informovat i v dalších bankách, ale přístup a jednání nás natolik zklamalo, že teď už se tam nechystáme (Mbank, Komerční banka, GE Money Bank) a od ČMSS nás odradily negativní zkušenosti na internetu. Jinak jsme si dělali průzkum hypoték mezi známými a nejvíce má od Unicreditbank, tak jsme zvědaví, co nabídnou nám :-)

  • Jde to vykryt stavebkem, my si brali hypo u hypoteční (jedině tam byli pro nás ideální podmínky) účet jsme museli založit v ČSOB. Ač jsme letitý klienti České spořitelny, tam byli špatně podmínky pro nás, před 10ti lety ale překlenovak přes stavebko na koupi bytu bylo ideální. Mění se to a hlavně každému vyjde nejvíce výhodná banka pokaždé jiná, záleží na situaci dotyčných a těch podmínkách co jim banka navrhne a umožní, neexistuje jedna nej banka pro všechny. No každopádně je to dnes běh na dlouhou trať, před lety to byla brnkačka.


  • Letos se na hypotéku také chystáme, ale zatím prd vím..
    Po dědictví jsme vypláceli na domu ostatní, aby to bylo naše a nyní nás čekají opravy, kde jsme to spočítali 1,5 -2mil. Zajímalo by mě jestli se dá hypotéka použít na opravy - rekonstrukci ? Případně kde je nejlepší přístup/úroky, ČSOB ?? Zadlužení nejsme, děti zatím nemáme a příjem i ušetřeno máme něco.. bohužel ne na celou rekonstrukci proto řešíme.. :-D

  • donalabuznice26.5.2019 23:43

    Ahoj, my jsme si teď zařizovali hypotéku přes https://www.burinka.cz/hypouver/ a taky jsme toho moc našetřeno neměli. Vyřešili jsme to dodatečnou půjčkou, kterou jsme tuto spoluúčast zaplatili.

  • lucka1431.8.2019 9:15

    Ahojky, my jsme tedy s přítelem neřešili úplně hypotéku, ale půjčovali jsme si od https://www.coolnajem.cz/ 1 milion korun na nový byt. Oni mají v podmínkách také nutnost míti 10 % z částky předem, to jsme vyřešili půjčkou mezi rodinou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 204 otázek, kterým se dostalo 271 506 odpovědí a 409 708 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist