Hypoplastické ledviny a oligohydramnion

Otázku položila: Bývalá uživatelka #174378 1.2.2017 14:04

Nemáte s tím některá zkušenost? Do včerejška jsme měli zdravé miminko. Včera jsme šli na utz ve 31tt. Miminko je menší, málo plodové vody a zjistili mu hypoplastické ledviny s drobnými cystami. Močový měchýř je naplněný. Dr. se tvářil hrozně, že mi k tomu nemůže nic říct a uvidí se až po porodu. Na kontrolu mě chtěl až za měsíc, že se nedá nic dělat. Moc tomu nerozumím. Co tak čtu, tak všechny si při problémech zvali na kontrolu po týdnu nebo je hospitalizovali. Tak nevím, jestli radši nezajet ještě do porodnice? Může se stav zlepšit?

  • 01.02.2017 14:22:52 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • medulinek1.2.2017 16:25

    ja bych se priklanela k envie1 - zavolat do porodky,radeji nejake vetsi pokud mas v dosahu,apolinar,podolí v praze a vyprosila si konzultaci. Opravdu muze pak byt mimcu venku lip a sama bych byla klidnejsi,kdyby ho pak hlidali vic

  • Nemam zkusenost s hypoplastickyma ledvinama,ale v prvnim tehotenstvi jsem mela oligohydramnion a pote anhydramnion. A v druhem tehotenstvi jsem mela oligohydramnion od 19 tydne. Bohuzel oni s tim vazne bemuzou nic delat. Me si taky zcali po mesici. Jak u apolinsre v praze,tak v pribrami,pod kterou jsem spadala. Mnozstvi plodove vody se stale meni. Pokud ma prcek nejake vady ledvin,lekari s tim bohuzel nic neudelaji :'-( vim jak se citis a.ze bys.nejradsi byla na ultrazvuku denne,ale neovlivnis to. Bohuzel. Merili ti hodnotu AFI? Kolik jsi ji mela? Ja se v druhem tehotenstvi pohybovala mezi 6-8. Kdyz jsem mela 9-10 jasala jsem radosti. Drz se a at vse dobre dopadne!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist