Hygiena novorozence

Otázku položila: Anonymní uživatelka #323523 11.9.2017 21:06

Ahoj, jak pres den a noc pecujete o mimca? Kdyz prebalujete, tak pokaudy utirate vlhcenyma ubrouskama a nebo jen zinkou a vodou ??? A koupete kazdy den ? :-) a pouzivate nejakej sprchovy gel pro miminka ? Dekuji :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Koupala sem ob den, zadeček umývala pod skončí vodou, zinku sem nepoužívala vůbec (je to spíše semeniště bakterií). Nepoužívala sem ani vlhčené ubrousky.
    Na koupání sem do vody přidávala od alverde koupelový olejicek (lze použít do koupele i na masáže).
    Čím méně chemie, tím pro miminko lépe.

  • Koupu ob den. Do vody davam od Nivea myci krem a napenim. Umyvam s nim cele telo i vlasky. Kdyz prebaluju utiram ubrouskama a vzdy namazu kremem na zadecek

  • eleyne111.9.2017 21:38

    Kdyz se pokaka, umyju mu zadecek pod tekouci vodou v umyvadle. Koupu kazdy den. Vlhcene ubrousky nepouzivam, protoze po nich mam kozni problemy na rukou. Vetsinou jsou napustene velkym mnozstvim chemikalii, takze mu s rim nechci utirat kůži, ale skvele se s nimi čistí zažrané fleky např.na kabelce, botech, obleceni nebo na gauci :-D

  • Jsem naučená z porodnice koupat malýho obden, do vody používám Linolu (olejovou bázi do koupele). Pak ho ještě krémuju dětským mlékem, olejíček se mi neosvědčil (má hodně suchou pleť po nás, někdo po linole dítě krémovat už nemusí). Při přebalování střídám ubrousky (na menší nehody) s žíňkou a vodou (větší nehody). manžel ho bere rovnou pod sprchu, pokud má zadělaný celý záda. A pokud má malý papírovou plínu, natírám ho krémem (sebamed).

  • terryk11.9.2017 21:46

    Meju až na výjimky každej den, zadek utiram perlanem, mýdlo používám jen na umytí vlásků jednou týdně:-)

  • sisterrys11.9.2017 22:19

    Koupu ob den. Do tří měsíců jsem používala jen vodu. Pak se malému udělal exzém, takže jsme používali olej do koupele (linola) a "mýdlo" od dr, teď myji sebamedem. Na utírání používám vlhčené ubrousky (jen po kakání), malý netrpí na opruzeniny, jinak bych zvažovala vodu. Když byl bez příkrmů, zadeček jsem často umývala vodou nad umyvadlem. V noci jsem přebalovala 1x nebo vůbec podle stavu pleny (jednorázovky)

  • První dceru jsem koupala denně, druhou koupu ob den. Máme šampon od HIPPU u toho už vím, že neštípe když se jim dostane do očí. Ale těch prvních 6. měsíců jsem to střídala jednou se šamponem jednou jen čistá voda. První půl rok jsem po koupeli mazala olejíčkem, později jsme přešli na krém od HIPPU. Utírám ubrouskama, jen při velkém opruzení jsem vzala žínku s vodou - tolik ji to nebolelo. Mažu rybilkou nebo bephantenem.
    Přebaluji dle potřeby cca po 3 hodinách, v noci pokud není vyloženě potřeba se snažím nepřebalovat a co nejdříve zase uspat. Ale záleží co sedne zrovna vašemu miminku.

  • Koupali jsme obden nebo 3 x do tydne, na zacatku si mimi musi ziskat kozni film na kuzi proto..kdyz byla pokakana tak vzdy umyt zadek pod vodou , utrit do sucha a namazat..pleny menit co nejvice aby nedoslo k opruzeni..;-)

  • dzusinka11.9.2017 23:23

    Voda úplně stačí. Jak do koupele, tak na zadeček. Mazat jen, když je opruzeno, jinak není třeba (to mi řekli v porodnici). Úplně malá miminka stačí utírat žínkou, ani koupat není třeba. Já ale koupala každý den, chtěla jsem ten rituál.
    Pokud nechceš mýt vodou, kup si olej medvídek na zadeček. Působí to pak i proti opruzení.

  • Koupala jsem obden nekdy i dele. Po kazdem koupani jsem mazala bio kokosovym olejem. Dr remcala at 6x denne mazu olejem... voda i olej na suchou pokozku akorat vysusuje. Takze vzdy sem mazala po koupání. Vlhčené ubrousky jen na cestach a nekdy kdyz se pokaka. Jinak do vody apod nic.

  • Koupali jsme obden, pak jsem namazala Niveou a zadeček Bepanthenem jako prevenci před opruzeninami. Vlhčené ubrousky ideální nejsou, takže převážně jen na cestách, doma jen občas při větší nehodě :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 147 otázek, kterým se dostalo 271 327 odpovědí a 409 599 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist