Hubnutí při dietě na - těhotenská cukrovka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #179127 9.4.2019 8:23

Ahoj holky, jsem v 28. tt., před asi cca 14 dny mi zjistili těhotenskou cukrovku. Na dietu jsem si už zvykla, hlad nemívám, cukr měřený na glukometru mám taky v normě, ale jak jsem před tím byla zvyklá jíst sladkosti, tak teď pořád hubnu. Do 4. měsíce jsem zvracela, tak jsem zhubla asi 5 kilo a teď hubnu zase. Na ultrazvuku bylo před 14 dny všechno v pořádku (jen miminko asi o týden menší, ale to je už delší dobu a průtoky jsou v pohodě) - ale to bylo před dietou, další poradnu mám až za 14 dní... Bříško mám malinké, vůbec neroste, ve volném tričku nikdo nepozná, že jsem těhotná. Je možné, že když budu hubnout já (nebo nějak víc přibývat na váze), nebude přibývat ani miminko? Měla jste to tak taky některá a mimi bylo v pořádku? Ona strava při těhu cukrovce je vyvážená, zdravá, ale asi není na ztloustnutí... Děkuji za případné rady a zkušenosti.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • WojKa9.4.2019 9:07

    To se opravdu nemusíš bát, miminko si od Tebe vezme všechno, co potřebuje a že máš malinké bříško, buď jedině ráda. Jedna známá šla rodit dvojčata (mimochodem donošená) a neměla ani tak velké břicho jako ženské s jedním dítětem. Takže si myslím, že se nemusíš stresovat. ;-) Pokud máš jakékoli pochybnosti, zeptej se doktora na příští kontrole.

  • ono záleží i na výchozí váze, jakou jsi měla před těhotenstvím.
    je dost žen, které při přechodu na dietu při těhotenské cukrovce, v případě, že měly nadváhu, mají na konci těhotenství méně, než na jeho začátku.
    to, že hubneš nemusí být nijak špatně. sladkosti nejsou v zásadě dobré k ničemu, ani k tomu udržení váhy. miminko si vezme z těla, co potřebuje, a cukry to rozhodně nejsou ;-)
    ještě dodám, že ke snížení cukru přispívá i pohyb :-) a ten taky pomůže v udržení kondice.

  • sisterrys9.4.2019 15:39

    Nebála bych se. Já byla na dietě od 30tt, během těhotenství jsem prodělala 2 střevní chřipky a v době porodu jsem měla o kilo míň než před otěhotněním. Syn se narodil s váhou 3150g a je v pořádku. Bříško jsem měla taky malé, nikdo netipoval, že bych měla co nevidět rodit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 510 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist