Hubnutí na začátku těhotenství.

Otázku položila: Bývalá uživatelka #34354 8.2.2012 10:28

Ahoj, mám problém s váhou. Odjakživa jsem drobné postavy. Nikdy jsem nemusela držet žádnou dietu a ani jsem nikdy netrpěla anorexii, ze které mě dost cizích lidí podezíralo. Vždycky jsem baštila tak normálně, jako ostatní. Podle BMI se od začátku dospělosti držím lehce nad hranicí podváhy. Jenže v polovině ledna jsem otěhotněla. Zhruba 14dní se každé ráno vážím s vidinou, že mi půjde váha nahoru, jenže ona začala klesat. :-( Zatím to jsou 2kg dole. Mám strach, abych nemusela do nemocnice na kapačky, jako moje kamarádka. Zatím mi teda není špatně, žádné zvracení. Co a jak se mám stravovat? V pátek jdu na kontrolu.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já sice hubla kvůli zvracení, ale prostě bašti všechno, nejméně 5x denně a vyváženě-ovoce, zelenina, maso, přílohy a dej si klidně i něco na zub, máš nárok a hlídej pitný režim, tělo potřebuje vodu...jinak to řekni na kontrole, dokt tě bude hlídat, ale neboj, já nejvíc nabrala ve třetím trim, v prvním 5kg dole-i když kvůli blinkání, bylo to přesně na hraně s kapačkama, neudržela jsem ani vodu a nakonec jsem v prvním těhu měla nahoře 23 a v druhém 19kg:-)))

  • Ahojky, já začínala na váze 45,5kg a kvůli nevolnostem skončila na 43,5kg (dle BMI pod 17,5=anorexie), ale tělo má vyvinuté určité kompenzační mechanismy, takže to na mě moc nebylo vidět :-) Lékaři jsem se svěřila se stejnou obavou jako ty, ale domů mě poslal s tím, že pokud aspoň něco jím a nehladovím, tak je vše ok...Přibírat jsem začla až někdy kolem 18.-20.tt, kdy už bylo první kilčo nahoře...Nyní jsem v 28.tt a mám navrch 4,5kg a zatím se na této váze držím...a co je nejdůležitější, miminko je zdravé, takže mu moje počáteční hladovění a hubnutí naštěstí neublížilo, ale strach jsem měla ;-) Určitě se tím ale nestresuj, každopádně lékaři se svěř, ale myslím, že pokud vyloženě nezvracíš a přitom pravidelně jíš a dodržuješ pitný režim, tak ti nemocnice nehrozí...

  • Já jsem na tom naprosto stejně jako ty, jsem v 10 týdnu a momentálně jsem na 40 kg, před těhu jsem mívala tak 42kg a to nezvracím. Neboj, snaž se jíst co ti půjde a hodně pestrou stravu. :-)

  • Holky já si vedle vás připadám jak tlusťoch, já měla před těhu i po nich 51kg aa vy kolem 42, to snad není ani možný, ne:-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist