Hubnutí

Otázku položila: Bývalá uživatelka #4052 12.10.2011 23:47

Ahojky holky,
chci začít hubnout a nemám ani ponětí kde mám začít. Proto se ptám už těch určitě zkušenějších. Dali by jste mi prosím nějaké rady? Vím že musim mít pohyb, takže jakmile si najdu nakou cvhillku čas tak si zacvičim. Poradíte mi prosím jak dál? Jakej jídelníček a tak?
Děkuju moc za rady

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Verousek8913.10.2011 9:12

    Já mám ráda tyhle stránky: www.fithall.cz, kde najdeš třeba DVD cvičení na doma, v klidu si pustíš video a hezky si začvičíš. Najdeš tam posilování, bodystyling, jógu, pilates, kick-box, bosu nebo dokonce třeba i cvičení pro těhotné a další videa. Pak jsou tam různé rady, recepty. A nejen to, najdeš tam i magazín, ve kterém si můžeš přecíst zajímavý články třeba o rodině, dětech, módě atd.

    Pak znám ještě jedny stránky, a to: www.stob.cz, což jsou spíše stránky z toho odborného pohledu. V tém případě by byly super, protože tam máš přímo rubriku s názvem "začínáme hubnout" :) Určitě tam najdeš spoustu informací, jak se stravovat, jak často se hýbat, které sporty budou nejlepší a další a další :) Já třeba cvičím doma podle fithall.cz a ještě si kupuji časopis Dieta, ve kterém jsou zajímavé články o zdraví a najdou se tam i dobré recepty.

  • STOB nedoporučuju! Co jsem to konzultovala s lidmi, kteří mají vystudovanou výživu, mají nesmyslně vypočítané příjmové hodnoty, které pokryjí tak akorát bazální metabolismus, ale nepokryjí vůbec aktivitu, která je pro správné hubnutí to nejdůležitější.

    Určitě nekupovat výrobky typu bez tuku (0,1% atd), tuk je také potřeba a pokud tam chybí, tak je nahrazen něčím jiným, z pravidla škroby a emulgátory. Vybárat potraviny čerstvé, žádné polotovary. Jíst střídměji, ale ne hladovět, to metabolismus akorát zpomalí. Je potřeba ho nastartovat, takže co jde ujít pěšky, tak jít pěšky a ne se vozit. Zkusit si dávat aspoň jednou denně nějaký salát. Já se nijak neomezuju, jím všechno, důležitá je taky psychika, musíš chtít a musí Tě to bavit, rozhodně se nevážit každý den. Správné hubnutí jde pomalu. A každodenní sledování váhy spíš psychiku podrývá. A důležitější než váha jsou stejně centimetry.

    Důležité je hlavně kardio cvičení na cca 65% Max.TF (220-věk) - to je na spalování tuků. Příjde mi, že informací je všude spousta i jí delníčků a tréninků, mně se líbi ronnie.cz

    Já bych začla určo pohybem, abych se navnadila, tak jsem si koupila na sebe do fitka nové věci, když už si to člověk koupí, tak to chce nosit... pak mě motivuje postupné zlepšování, když už nějaký cvik třeba vydržím ve více opakovíní nebo s větší váhou.

    U toho jídla, je důležité číst to malé písmo, že třeba tmavý chleba není zdravější než bílý, protože to tmavé je buď jen barvivo a nebo zkaramelizovaný cukr... takže pečivo by se mělo jmenovat opravdu celozrnné. Dát si k obědu třeba méně přílohy...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 231 otázek, kterým se dostalo 271 617 odpovědí a 409 754 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist