Hrbím se

Otázku položila: Bývalá uživatelka #149783 8.8.2019 20:30

Přeji hezký večer, jdu si pro radu, má někdo zkušenosti s napomínajícími pásy na hrbaté záda? Přemýšlím o tom, protože mě hodně začínají bolet a vím, že se hodně hrbím. Chtěla bych si objednat z internetu, ale bojím se co by mi přišlo. má někdo dobrou zkušenost? Děkuji :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • dana079.8.2019 7:53

    S pásem mám zkušenosti, neboť po úrazu páteře jsem neustále zkřivená a ohnutá. Pás je strašně nepohodlný, je vidět pod oblečením, na nahé tělo jsem si ho dala jednou a byla jsem celá zedřená a jeho nošení je asi na dlouhodobou záležitost. Když ho mám, tak chodím relativně rovně, ale bez něj jsem zase ohnutá jako paragraf. Taky z toho dost bolí záda, ale to jsem si vždy říkala, že to se to tam rovná, takže bolest jsem zkousla (doktor mi stejně řekl, že si mám na bolest zvykat, tak jsem si asi už zvykla :D ) Kupovala jsem ho ve zdravotnických pomůckách, mají totiž různé velikosti a tenkrát mě vyšel asi na 500,- Já mám tedy problémy se zády po úrazu páteře, takže mohu soudit že z tohoto hlediska mě to nenarovnalo. Pokud se asi jenom hrbíš, tak by to pomoct třeba i mohlo, ale pokud nebudeš posilovat svaly na zádech a hlavně střed těla, tak se domnívám, že se budeš hrbit i nadále. Na bolavá záda jedině cvičení, přiznám se, že to taky flákám, ale když se do toho zase vrhnu, tak mě záda bolet přestávají. Cviky nejsou nějak náročné, můžeš se na ně podívat i na internetu, ale na rehabilitaci ti zase řeknou, jak správně cvičit. Špatný není ani fyzioterapeut, taky vysvětlí jak cvičit aby sis případně neublížila, případně ti záda zatejpuje nebo pomůže napravit.

  • interstellar9.8.2019 11:31

    Doporučuji jít k dobré fyzioterapeutce, která tě naučí cvikům na posílení příslušného svalstva. Ochablé svaly jsou důvodem hrbení.

  • S tím zkušenost nemám. Ale na sezení můžu doporučit míč. Mám ho doma i v práci. Nebo overball, je to malý míček a nutí tě sedět rovně.

  • Já jsem měla takový gumy, hrozně nepohodlný... Pak jsem měla Nehrb se gumy, to bylo lepší, vázalo se to i přes břicho. Ale bylo to pořád nepohodlný, musela jsem pod tím mít tričko a stejně to bylo vidět, moc jsem to teda pak už nenosila, ale žádná změna. Mám skoliozu a kyfozu. Korzetu i operaci jsem se těsně vyhla, cvičení se mi skolioza zlepšila o 5 stupňů, i když doktoři tvrdili, že s tím nic dělat nejde a jediná možnost je operace (vyztužení páteře). Cvičila jsem toho víc, s dobrýma výsledkama, ale bylo to časově náročný. Teď cvičím asi 4 cviky z youtube a viditelně se to lepší, záda mě nebolí, líp se mi dýchá :) Konzultovala jsem to s fyzioterapeutkou a bylo mi to jenom doporučený. Zabere to asi 5 minut denně. Je to tohle video:


    mají i aplikaci do telefonu, kde je cviků víc, ale je placená a mě zatím tohle stačí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 442 odpovědí a 409 664 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist