Hormony, akné a jizvy

Otázku položila: Anonymní uživatelka #55815 6.6.2012 15:53

Ahoj, prosím o radu. Je nějaký způsob jak "srovnat" hormony v těle, ale bez HA a jiných "hnusů"? V pubertě mě trápilo akné (asi jako každého), pak při užívání HA sem měla pleť hezkou, jenže teď už HA neberu - nedělá mi dobře a nechci do sebe zbytečně cpát hormony. Ze začátku to nebylo tak hrozné (asi ještě zbytky po HA), udělalo se mi pár pupínků před a během MS a ty po pár dnech zase zmizely, jenže teď se mi tvoří neustále - jakmile se jeden zahojí, hned vyskočí druhý. Nejvíce je mám na tvářích a pak na bradě, jinde na těle nemám. Tvoří se pořád, bez ohledu na cyklus (ten mám pravidelný). Prý je to tím, že mám rozházené hormony. Jde to nějak srovnat "přírodní" cestou? Prostě abych do sebe necpala další a další hormony v pilulkách? Uvítám každou radu, nejlépe vlastní zkušenosti. A ještě jeden dotaz, máte nějaké dobré zkušenosti s odstraněním jizev po akné? Ty pupínky se mi dělají docela velké a bolavé a i když je nemačkám a trpělivě čekám až to zmizí samo, tak mi po tom zůstávají jizvy - takové ďolíčky a jakoby prasklinky na kůži a je to dost vidět a ani make-up to moc nezakryje. Existuje několik technik jak se to odstraňuje, máte nějaká dobré zkušenosti a s jakou technikou? Moc vám děkuji za odpovědi, už nevím co s tím ... :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jsem na tom úplně stejně. Před 2 lety jsem začala brát HA a kvůli tomu, že mi žádná nevyhovovala a způsobovala mi další a další problémy jsem ji po 9 měsících nadobro vysadila. Už nikdy víc... Jsem také v hormonální nerovnováze. Mám rozházený cyklus, často špiním, padají mi vlasy, akné mám v dekoltu, na zádech ale hlavně v obličeji, přesně jak ty popisuješ, už dlouho se mi nestalo, že bych měla jeden den bez jediného pupínku.
    Na gynekologii mi doktorka řekla, že to nejde srovnat jinak než hormonální antikoncepcí, předepsala mi norethisteron na zástavu menses a duphaston na srovnání cyklu...
    Momentálně beru Stimulen (vyšel nejlevněji, beru pár dní a akné docela i mizí :)
    Dále jsem hodně četla chválu na kapky Gynex, Femigard a kapsle Wild Yam... ale je to poměrně drahé, zkus se i zeptat v lékárně :)

  • Simone6.6.2012 17:10

    Já měla něco podobného a mě pomohl na akné Biosil, mýdlo se sírou (ale pěkně to zapáchá) a hlavně čas (až po 2 letech mi akné zmizelo). Jinak ten Stimulen, o tom už jsme se tady na WZ bavily, mě taky na cyklus zabral, ale to ty píšeš, že MS máš pravidelnou. Já už taky nechci HA nikdy víc!

  • Mě na čas pomohly kapky od firmy Naděje. Na začátku se začnou brát jedny na vyčištění a později se přidají ty, které člověk potřebuje na ten který konkrétní problém - na hormony Maliník+černý rybíz. Ale zabralo to tak na tři měsíce, pak už se ple´t zase zhoršovala, a pak jsem to dobrala už nekupovala nové.
    S pletí se trápím furt, a to už mám přes 30. :-(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 560 odpovědí a 409 735 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist