Holky prosím o pomoc - přeloží mi to některá?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #39278 10.7.2012 15:52

Ahoj holky, vím, že tady jsou mezi námi takový šikulky, co zvládnou přeložit i lékařský zprávy. Snažíme se o miminko už 1,5 roku a zatím bezvýsledně. Tento měsíc mi menses meškaly - asi 14dní. Nakonec na těhutestu - // Byla jsem včera u doktorky, říkala "je to tam". :-D Jen prosím pro upřesnění bych ráda věděla, cože mi to napsala na tu zprávu...
Obj. vulva bpn, Vag. pochva se zdá čistá, hrdlo konické, gracilní, palp. děloha v AVF, prosáklá, vel. incip. grav., adnexa bpn.
Sono: vag. - děloha v AVF, s intrauterinní grav., projasnění vel. 13,5 x 7,3mm, t.č. dobře tonizovaný, je dobře patrný žloutkový váček vel. 2,9mm v prům., CRL - zatím jen náznak, ASP ještě nevidět, Douglas bez známek volné tekutiny.
Děkuju moc za pomoc :-)

Holky, vy ste fakt zlatíčka :-)) Děkuju vám všem moc :-) Podle toho zápisu jsem 6+1.. (Tož pokud sem to dobře pochopila, tak 6týdnů + 1 den). Neskutečně jste mi pomohly, sem z těch výrazů byla celá vyjukaná. Díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko10.7.2012 20:58

    Zhruba takhle:
    Obj.: vulva bpn (= zevní genitál bez patologického nálezu), Vag. pochva se zdá čistá, hrdlo konické (kuželovité), gracilní (útlé), palp. děloha v AVF (pohmatem děloha v anteverzi-flexi - nakloněná dopředu, což tak má většina žen), prosáklá, vel. incip. grav. (velikosti odpovídající začínající graviditě), adnexa bpn (vejcovody a vaječníky bez patol. nálezu).

    Sono (= sledováno vyšetřením ultrazvukem): vag. - děloha v AVF (potvrzena pozice dělohy zjištěná pohmatem), s intrauterinní grav. (potvrzeno umístění těhotenství v děloze/tedy vyloučeno mimoděložní), projasnění vel. 13,5 x 7,3mm (v děloze viditelná dutinka zmíněné velikosti), t.č. dobře tonizovaný, je dobře patrný žloutkový váček vel. 2,9mm v prům. (v dutince vytvořen žloutkový váček - z něho bude embryo čerpat živiny, než se utvoří placenta), CRL - zatím jen náznak (zatím jenom náznak embrya), ASP ještě nevidět (nelze zatím prokázat akci srdce plodu), Douglas bez známek volné tekutiny (Douglasův prostor bez volné tekutiny, což je dobře).

    Nevím, kolikátý jsi týden, ale vypadá to na slibný počátek těhotenství. Tak ať je toho na zvuku příště vidět více. ;)

  • další informace je o tom, že je váček umístěn v děloze. a asp bude asi srdíčko, které zatím ještě není.

  • jéje gratuluji, nám to trvalo tři roky :-) no hlavní je že máš žloutkový váček, Crl je tuším vznikající placenta. Moc nad tím nedumej, určitě by ti řekla, že je něco špatně a pokud to tak nebylo, buď ráda. Ještě jednou moc gratuluji a užívej těhotenství :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 229 otázek, kterým se dostalo 271 609 odpovědí a 409 753 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist