Hnusný kašel v těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #20391 6.3.2011 11:39

Ahoj holky, nemáte nějaké babské rady, jak na hnusný suchý a dráždivý kašel? Jsem ve 21. týdnu, co mám doma kapky, nesmí se v těhotenství. Zítra valím k doktorovi, ale další noc, jako byla tahle, už asi nepřežiju: hodina a půl spánku, jinak nepřetržitý suchý kašel, miminko naklepané jak řízek. Zkoušela jsem cibuli s medem, ale neulevila mi. Pomohlo by mi něco jako pulmoran čaj, ale ten se zase nesmí v těhotenství, je tam šalvěj. Nemáte nějaký recept, po kterém bych aspoň trochu začala vykašlávat? Moc děkuji a buďte zdravé, bacilům zmar!

Holky, děkuju, jste hodné. Tak já pokračuju v cibuli s medem, poslala jsem manžela pro Vincentku a těším se na zítra k lékaři nebo aspoň do lékárny. Ještě jsem vyčetla v jedné knížce starý český, prej účinný recept: tři stroužky česneku pomačkat, zalít svařeným mlíkem, vypít. Fuj, do toho půjdu, až mi bude opravdu na umření :-D.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahojky, mě pomohly kapky Bromhexin 12 BC, koupila jsem si je na doporučení několika gynekologů, měla jsem hnusnou chřipku a skončila jsem na pohotovosti, doporučovali 25 kapek 3x denně. Jinak jsem ve 22.týdnu.

  • Ahoj.. no mě bromhexin nedoporučili.. ale asi záleží na intenzitě kašle.. já jsem měla v těhu 2 krát fakt hnusnej kašel.. blee..
    a brala jsem mucoplant, vincentku a domácí cibulové kapky.. polevilo to vždycky tak za 3 dny.. vím jak ti je.. at se brzy uzdravíš.. já měla naposledy kašel v osmém měsíci s pupkem a to bylo něco šíleného

  • Mě na kašel pomohl Hedelix. A preventivně jsem celé těhu pila rakytníkový sirup.

  • Ahojky, já měla kašel v 8.týdnu + virozu, no něco strašnýho a nic jsem nemohla jen čaj s medem, po kterým jsem měla prů.... a paralen, a cibulový med, kašel ustupoval hrozně pomalinku, skoro vůbec, tak jsem už to nevydržela a šla k obvoďačce, dala mi Ditustat, ale jen večer na noc pár kapek, no a třetí noc už to bylo lepší. V lékárně mi vůbec neporadili, prej je v příb.letácích, že těhotný to můžou jen po poradě s lékařem, že to i na triko neveme, když jsem v tak rannym stadiu.

  • Ja jsem tedy na zacatku,ale uz jsem podruhe marod. Doktor mi rikal, ze kapky tussin se v tehu muzou, jenze me se zrovna pokazilo auto a nemela jsem jet jak do lekarny, tak jsem doma mela jitrocelovy sirup a za dva dny to bylo o moc lepsi. Brzy se uzdrav a at je lip.

  • Ve zdravé výživě se dá koupit lotosový kořen, vezmeš tři kolečka dáš do čtvrt litru studené vody a pomalu vaříš asi tak deset minut, ale opravdu velmi pomalu, pak čaj popíjíš, vyvařit můžeš až třikrát a kolečka pak sníst. Je to starý recept tuším z číny nebo japonska. Zatím každému pomohlo, kdo vyzkoušel. Kolikrát stačí dva tři dny takovéto popíjení čajíku a kašel je pryč. Velmi důležité - nesladit ničím. Je to celkem chutné i tak, barva růžová až nafialovělá. Je docela možné, že ze sebe dostaneš hodně hlenu, tak se nelekej. Pak také pomáhá čaj z lněného semínka, příprava stejná - má i trošku projímavé účinky.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 207 otázek, kterým se dostalo 271 537 odpovědí a 409 724 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist