Hnis v očíčkách miminka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #150427 17.10.2016 21:12

Dobrý večer, maminky chtela bych se zeptat co jsme používali miminkům na očíčko když furt slzelo.. Už vážně nevím. V porodnici mi poradili že si mám koupit kapičky se septonexem ale bohužel je tu v lékárně neměli tak manželovi v lékárně prodali obyčejné kapky do očí a zdá se mi že to má chudinky ještě horší....

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud kojíte, tak mateřské mléko...malému pomohlo...

  • sisterrys17.10.2016 22:06

    Pokud má fakt v očích hnis, tak za dr, předepíše antibiotikové kapky. Stejně jako Anulinek jsme měli tobrex. Nejdřív jsem je ale musela vyčistit borovou vodou (chtěla jsem optalmoseptonex, ale nebyl k mání) a pak až kápnout. Jako u každých antibiotik je třeba užívat, i když potíže zmizí, tady uvádí týden. Nám to zabralo hned první den.
    Můžeš zkusit ještě vymývat mateřským mlékem, to jsem dělala, než jsme se dostali k dr. Hnisat mu to začalo o víkendu.

  • S hnisem k lékaři. Mala to mela taky a nakonec nejvíc pomohlo masírování koutku očička. Návod , jak na to, jsme dostali u očního.

  • My jsme kapali dokonce 3x antibiotika a bohužel pomohla na chvíli, pak jsme byli na protažení slzného kanálku a od té doby úplně klid, očička čistá. Určitě bych zkusila aspoň jednou přes obvod nějaké kapky (my kapali Tobrex) a třeba to pomůže :-)

  • Male hnisalo ocicko uz v porodnici. Delali rozbor a mela tam bacil. Kapala jsem kazde 2-3 hod optalmoseptonex 14 dni. Nepomohl. Pak florax. Tyden. A ocicko je od te doby v poradku. ( 3 tydny)

  • terryk18.10.2016 8:15

    Ophtalmoseptonex už bohužel rok není na trhu a zatím to pořád vypadá bledě, alternativa neexistuje, bohužel. Takže doporučuji zajít k dr a nejspíš vám soupne tobrex. Na zánět se žlutým hnisem by stejnak asi nic jinyho nepomohlo.

  • alimos18.10.2016 8:33

    My řešili tento problém u malé do roka a půl. Antibiotika měla tolikrát, že už to ani nespočítám. Na průplachu jsme byli každou chvíli a nic nezabíralo. Až nakonec v Brně nám doporučuli kapičky Omisan baby (stojí cca 250,- Kč) a konečně se ji očičko vyléčilo. Mně začalo před pár dny hnisat oko a je to tak strašně nepříjemné, že je mi malé o to víc líto. Nakapala jsem kapky a hned se mi ulevilo. Mohu doporučit, ty peníze za to stojí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 217 otázek, kterým se dostalo 271 565 odpovědí a 409 746 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist