Hlenova zatka, kontrakce konec 38tt

Otázku položila: Anonymní uživatelka #373643 22.8.2017 23:02

Ahojky, zitrkem koncim 38tt a zatim zadne priznaky, ze by se neco melo chystat. Obcas me boli v krizi, mimco je aktivni, ale jine priznaky nemam, cipek uzavreny. Je mozne, ze to prijde az v den porodu? Mela jste to nektera take tak, ze se nic nedelo, az k uplnemu konci?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ano, u obou dětí. U první jsem byla v sobotu na kontrolním monitoru, protože ji v pátek nemohli pořádně natočit, furt spala. Řekli mi, že k porodu se to nechystá ani omylem. V neděli ráno mi praskla voda, tvrdili mi, že budu ráda, když porodím v noci, nebyla jsem otevřená. Po dvou hodinách mírných, avšak pravidelných kontrakcí bylo najednou vše jinak. Byli rádi, že jsem se stihla přesunout na sál. Nestihli ani klystýr, o medikamentech ani nemluvě. Manžel doběhl, když byly vidět vlásky a bylo hotovo. U druhé zrovna tak, zkušená starší doktorka pronesla v poradně pronesla, že vaginálně mě vyšetřovat nebude, protože stejně pozná prd, jestli se to chystá nebo ne. Na měření nemohla sestra změřit hlavu. Furt se ptala, jestli jsem vyčůráná. Byla jsem. Holt hlava už byla hodně sestouplá a nešla měřit. Druhý den jsem rodila, opět spontánně, rychle. Opět bez klystýru a léků. Opět s prohlášením u příjmu, že budu ráda, když ten den porodím. Manžel už byl poučen, domů sice odjel, ale jakmile jsem mu hlásila kontrakce po sedmi minutách, tak dojel a čekal ve foyer Motola. I z toho foyer dobíhal na poslední chvilku.

  • ivcule123.8.2017 7:41

    Zpětně jsem pochopila, že se porod hlásil celý den. Když jsem nastoupila na MD, chodila jsem každý den na procházku, vždy stejnou trasu a jeden den to bylo takové horší musela jsem si sednout na každou lavičku a trochu si odpočinout. Bolelo mě tak nějak všecho, břicho i záda, ale ne o moc více než před tím. Kontrakce pak začaly až kolem půlnoci a porodila jsem v 10 dopoledne. Myslím, že každá to máme dost individuální.

  • terryk23.8.2017 7:54

    Jasně. U toho prvního. Žádný poslíčky, žádný bolesti, jedinej příznak byl nenabirani na váze. Ale to člověk většinou ani neregistruje. První příznak porodu byl odchod hlenové zátky, po kterým se hned rozjely slabé bolesti, za 26 hodn jsem porodila.

  • A.t.i23.8.2017 9:14

    V 13 hod jsem byla na kontrole a nic. Kolem 16 hod zacaly slabé kontrakce ( kolem 20 hod už slabé nebyly:-D). Kolem 23 hod praskla voda a ve 23:45 byl syn na světě. Sice nakonec císařem, kvuli špatným ozvám, ale porod mi ukončili až při tlačení.

  • Ano, přesně tatkto jsem to měla, hezky z ničeho nic, až čtvrtě jsem "rodila" čtyři týdny, to bylo náročné, zvlášť proto, že jsem si neustále myslela, že porod je na spadnutí (aneb prožívala jsem vše, co vedlo k brzkému porodu u předchozích dětí) a ono nic, naopak jsem si na porod musela počkat o dost déle ;-)

  • Mám zasebou porody čtyři a každý byl jiný..čtvrtý byl nejkrásnější,nejrychlejší :-)
    Každopádně už ted vím,že nebyl poslední....:-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 509 odpovědí a 409 714 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist