Herní konzole

Otázku položila: A.t.i 13.3.2018 18:48

Holky, není to sem zrovna typicky dotaz, ale třeba někdo poradí. Syn si šetřil na xbox. Jenže mu bylo rozmluveno, aby si pořizoval xbox 360, že už je zastaralý a než si kupovat xbox one, tak je lepší playstation. A nejlepší variantou je herní počítač. Ale to už vychází dráž a navíc on stále touží po konzoli. Přiznám se, že se v tom absolutně nevyznam. Já zamrzla na konzolích z počátku 90. let, ps a jiné mne zcela minuly. Koukala jsem na ps a co se týče ceny, tak se mi víc zamlouvá ps3 než ps4. Je mi jasné, že je to starší model, ale je v tom tak výrazný rozdíl? Nebo raději, ať si šetří dál na ps4? Nebo se na ps úplně vykašlat a raději něco jiného?

Děkuji, holky, za všechny tipy a rady. Probírala jsem to s manželem a ten jakoukoliv konzoli zamítl, že už teď je Lumír pecivál, takže ho v tom nebude ještě podporovat. Že by raději řešil, že někde někomu rozbil okno či podpálil stoh, než jaká konzole je nejlepší.:-D Ale aby ho úplně netýral, tak z našeho počítače udělá "herní" a hry, po kterých Lumír touží, by na tom měli jet.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • A.t.i záleží co chce hrát na Xbox máš pohybové hry a přijde mi to lepší protože se i hýbe a nesedí u toho jen.. zato PS máš klasickou konzoli kde utoho bude jen sedět.
    My měli Xbox 360 a hrály sme bowling jezdily na lyžích a podobně hry vše bylo přes Kinect a nemůžu si stěžovat hrozně sme si to užívali pak se jednou manžel rozhodl že chce PS4 takže sme Xbox prodaly.. já sem myslela že je to to stejne takže sem souhlasila.. ale když teď vidím PS tak už bych dotoho nesla jsou to jen samé hry kde musíš sedět s ovladacem .toť můj názor
    Osobně bych radši pro dítě Xbox aby se hýbalo a ne jen sedělo tuplem v jeho věku. My máme doma více méně jen samé střílečky krom asi jedněch aut což pro 9ti letého není vhodné

  • Risu13.3.2018 19:10

    Jsem pro Xbox one. S pozdejsim dokupem Kinectu ;)

  • Odpověď manžela: PS3 je stejně stará jako xbox360, tj. 12 let. Doporučuje spíš Xbox one, na akci se dá sehnat za 5000 a je to o 10 let novější. Má mnohem pokročilejší grafiku, umí přehrávat Blu-Ray disky. Variantou je PS4. PS4 je zhruba 10 výkonnější než PS3, to samé platí Xbox one versus xbox360.

  • Mám zkušenosti jenom s PS (jak s 3 Tak 4). Popravdě se mi 3 a 4 zdají skoro stejné. Na PS4 jsou dražší i hry,ale to se nemůžeme divit, když je novější. Za mě je to stejné... Dokonce i na PS3 mi šli přehrávat vypálené DVD a na PS4 už mi to nejde :-/ asi záleží i na věku syna...

  • Zvrhlicek13.3.2018 19:27

    Máme ps4 1tb s herní konzolí gt.... cena 7,5tis pred vanoci... doporučuji

  • whitehorse113.3.2018 20:42

    Pc a to jakékoliv je vlastně zastaralé už ve chvili, kdy ho koupis. Nové hry na nem pojedou cim dál hur. Na rozdil od konzoli, které jsou určeny právě na hry a dlouhodobě (několik let) v nezmenene konfiguraci může fungovat i s novými hrami, ktere jsou právě pro tu konfiguraci nastavený.
    Jde o to, zda je to opravdu jen o hraní her, nebo by PC melk slouzit i pro skolni ucely. Na hraní her je konzola nedostižný, za dobrou cenu velký výkon. Pc v obdobně kvalitě by bylo nesrovnatelně dražší a vydrží výrazně kratsi dobu. Přimlouvala bych se asi spíš za PS4.
    Mame doma xbox360 s kinectem, PS3 a manžel má u sebe PS4. PS3 má výhodu v online módu, ktery je na PS4 uz placený. Ale výkon je už přeci jen horší.jinak i pro PS4 jsou nějaké ovladače, kde se musí hýbat. Kinect potřebuje přeci jen určitý prostor na to, aby se dalo s ním dobře hrát, aby to kamera snímala.

  • Já se tímto také dlouho zabývala. No, nakonec jsem to vyřešila počítačovýma hrama, které jsou časově nenáročné a když je třeba pracovat, nemusím nic zastavovat a prostě se do práce pustím... Hodně mi v tom pomohl web https://www.freetoplay.cz/sony-playlink-je-zabava-pro-vecery-s-prateli/ , kde mají ty hry docela hezky uspořádané...

  • Ahoj, přítel má herní počítač a je spokojený. Navíc si k němu může kupovat stále nové součástky, takže pořád bude mít výkonný "stroj" :-) . Hraje na něm i ty nejnovější hry. K narozeninám jsem mu k počítači koupila herní volant a je nadšený, takže pokud chce syn závodit, tak může i na počítači :-) . Herní volant jsem vybrala na https://www.testino.cz/herni-volanty , protože já se v těchto věcech absolutně nevyznám :-) .

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 205 otázek, kterým se dostalo 271 510 odpovědí a 409 715 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist