Hemoroidy + vyrážka v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #232145 17.1.2018 11:09

Ahoj holky, mám takový choulostivý dotázek. Jsem v 20tt+4, začaly mě trápit hemoroidy (už jsem to párkrát měla i před těhu). Koupila jsem si v lékárně nejdřív gel z dubové kůry, ale moc to nezabíralo, tak mi dali mastičku Preparation H. Nemám pocit, že by to bylo zázračné, ale tak jako po necelém týdnu to asi pomaličku ustupuje..aspoň na nějakou dobu..
No ale trápí mě, že se mi v oblasti konečníku udělala jakási vyrážka či co. Ne, že by to vyloženě pořád svědilo, ale když se třeba otřu, tak to má náběh na svědění a je to takové citlivé. Je možné, že je to v důsledku mazání tou mastí, že si to třeba nesedlo s tou kůží , ta mast je hodně taková mastná, tak jak se to třeba nějak "zapaří" (zní to hrozně, že:DDD), tak že je to třeba jenom opruzeninka?
Nechce se mi s tím vyloženě teď hned letět k dr, jdu tam za dva týdny, tak jí to pak řeknu..spíš mě zajímá, jestli jste s tím taky neměla některá problém. Nerada bych v těhu něco zanedbala, ale nechci být zas šílenec, co běží s každým pupínkem k doktorovi......chju.
Díky za rady

PS Teď jsem na to zrcátkem koukala a ta vyrážka je taková bílá skvrnka. Jsem zděšená, jestli to nemůže být genitální opar??? Nikdy jsem to neměla, ale teď jsem četla, že pro mimčo je to velice nebezpečné! Máte někdo zkušenosti?

  • 23.01.2018 11:12:11 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • macicekkajik17.1.2018 12:21

    Myslím si, že opar to nebude. Opar ze začátku svědí a během pár hodin se udělají bolavé červené vřídky. Na hemeroidy je nejlepší odvar z dubové kůry a dělat si lázeň.

  • ten Preparation H je víceméně (pokud vím) přírodní a tak u něho trvá než zabere (takže ten týden úplně normálně, ostatně jako u všech více přírodních věcí). manžel ho používá bud v začátku nebo pak na doléčení. a používá ho minimálně týden a obvykle volí spíš čípky.

  • Pokud je to nějaká opruzeninka lehčí formy a na prevenci doporučuju Bepanthen... pokud je to něco vážnějšího, asi bych zašla k doktorovi :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 149 otázek, kterým se dostalo 271 329 odpovědí a 409 600 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist