Hemoroid v tehotenstvi - lecba?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #373826 1.12.2017 21:10

Ahoj, jsem ve 29 tt a asi se mi udelal hemoroid, vcera jsem po velke potrebe krvacela jasne cervenou krvi a dneska jsem tam nahmatala takovy mensi vacek, po projeti internetu si myslim ze je to hemoroid.. k doktorce na kontrolu jdu za tyden a pul, mam pockat nebo to radsi zacit resit drive? Jsou leky v lekarne volne dostupne nebo jen na predpis, pripadne nemate nekdo nejake rady? Je mi to cele dost trapne.. diky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Jestli se chystáš na kontrolu na gyndě, tak tam ti stejně asi nepomůžou. Hemoroidy se léčí na chirurgii.
    Doporučuju koupit si Herbalon. Je to mycí gel s dubovou kůrou, který se používá i na mytí intimních partií po porodu, takže ho ještě využiješ.
    Mě se udělal hemoroid už asi před deseti lety, ale nějak jsem s tím problémy extra neměla, takže se s ním dalo normálně žít. Jen se občas zvětšil, a pak sám od sebe zase zmizel. No a co čert nechtěl, tak se mi jednou po průjmu v době, kdy jsem zrovna zjistila, že jsem těhotná, ne jen zvětšil, ale hrozně svědil a začal krvácet. Když to krvácí, tak už je tam hodně velké riziko infekce (může se tam dostat stolice). Takže jsem se po každém použití toalety šla osprchovat. Infekci v těhotenství jsem nechtěla riskovat. Dokonce jsem používala nějakou mastičku, o které jsem se až po 4 dnech dozvěděla, že se v těhotenství používat nesmí. Nakonec jsem o víkendu jela na chirurgickou pohotovost, kde mi teda krevním testem i potvrdili, že jsem skutečně těhotná (na gyndu jsem byla objednaná až za pár dní) a poučili mě, co mám dělat. V lékárně mi nakonec řekla, že se to stejně v těhotenství používat nesmí, to co mi dali. Takže jsem si koupila zmíněný herbalon (znala jsem z předporodního kurzu z prvního těhotenství, kdy nám porodní asistenka vykládala právě i o hemoroidech), no a za asi tři dny při sprchování několikrát denně se to ztratilo a od té doby mám pokoj.
    Jo jinak mi ještě v lékárně doporučila gel z dubové kůry, který se v těhotenství taky může používat.

  • Ja to resila az po porodu, v lekarne mi doporucili nejaky cipky a nastesti teda zabrali. Ted po 20tt se mi zase jeden udelal...budu to zase řešit az po porodu. Snad cipky zase zaberou :-)

  • samsonoh2.12.2017 0:19

    Po porodu se mi taky udělal a zlobilo to. Mám obyčejnou dubovou kůru (gel, bez receptu, v lékárně) a pomáhá skvěle. Několikrát denně mazat a je to :-)

  • Na gynde mi řekla, že to mám resit az po dětech. Do te doby to nema efekt. Já je mela a mam, už je to lepší, pul roku po porodu, ale jsou tam.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 189 otázek, kterým se dostalo 271 438 odpovědí a 409 661 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist