Hemeroidy v těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41154 20.7.2011 14:33

ahoj , máte někdo zkušenost s hemeroidy v těhotenství? Já jsem 33tt, a včera mě jeden vylezl ven, je to takový fialový jakoby váček, bolí to snad při každém pohybu, co dělat aby to přešlo nebo ustoupilo? mám mast na hemeroidy co mi dopořučili v lékarně a potom i dubovou kůru. Je to fakt nepříjemný.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • v těhotenství jedině Preparation H a ta dubová kůra v gelu nebo jako odvar...pak je dobré dodržovat dostatečný příjem tekutin a vlákniny a zajistit, abys chodila pravidelně na WC, protože hlavně zácpa tomu napomáhá...Bohužel v těhotenství je větší sklon k zácpě, takže ani veškerá opatření nemusí vzniku hemoroidů úplně zabránit....

  • Nevím, jaký plánuješ porod, ale řekni o tom gynekologovi. Švagrová měla hemoroidy už během těhotenství a pak po porodu musela na rekonstrukci konečníku. Já mám obdobný problém, žádám o císaře ze zdravotních důvodů.

  • Ahoj, doporučuji homeopatika Hamamelis v ředění 9HC, zkoušela jsem dubovou kůru, mastičku Faktu, ale až homeopatika mi pomohla. Do porodu jsem to vyléčila a při porodu se mi bohužel zase ukázal, ale po šestinědělí po něm nebylo ani vidu. Doporučuji sprchovat studenou vodou.

  • Mně dr. napsala DETRALEX a účinek byl tak do 3 dnů. Brala jsem to pak až do porodu a i po porodu, to mi vylezl celý konečník! Je to jediný lék, který mi pomohl. Jo a pomáhá sprcha vlažnou (spíše studenější) vodou. Je to ale úleva jen na chvíli.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 212 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 738 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist